Полтавщина долучається до реалізації пілотного проєкту з розвитку сімейних форм виховання

Версія для друкуВерсія для друку

Полтавщина долучається до реалізації пілотного проєкту з розвитку сімейних форм виховання

 

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін зустрівся з головою Координаційного центру з розвитку сімейних форм виховання та догляду дітей при КМУ Іриною Туляковою.

Під час зустрічі обговорили питання залучення Полтавщини до пілотного проєкту, який включає три стратегічні складові. Перша – розвиток соціальних послуг на рівні громад, що сприяє зміцненню сімей. Друга – реінтеграція дітей, які перебувають у закладах інституційного догляду, в родини або сімейні форми виховання. Третя і не менш важлива – розвиток сімейних форм виховання.

«Діти мають зростати в родині – у любові та турботі. І завдання дорослих – зробити все для цього, – зауважив Філіп Пронін. – Родина для дитини – місце безпеки й затишку, розуміння і підтримки. Тому вкрай важливо, щоб діти зростали в таких умовах. Дбаємо та оберігаємо найдорожче».

Команди ОВА й Координаційного центру відвідали родину патронатного вихователя та дитячий будинок сімейного типу. Побували у навчально-реабілітаційному центрі та Просторі захисту і підтримки дітей у процесі правосуддя (Барнахус).

 

Повідомляє облвійськадміністрація

Наверх ↑