Послугами лубенської міськрайонної філії Полтавської обласної служби зайнятості протягом 1 кварталу поточного року скористалися понад 1,4 тисяч безробітних

Версія для друкуВерсія для друку
Послугами лубенської міськрайонної філії Полтавської обласної служби зайнятості протягом 1 кварталу  поточного року скористалися понад 1,4 тисяч  безробітних
 
Протягом січня-березня 2019-го послугами Лубенської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості скористалися 1426 безробітних осіб (з них 508 осіб – мешканці сільської місцевості), що на 144 особи, або 9,2% менше, ніж за січень-березень минулого року.
Кількість роботодавців, які співпрацювали з Лубенською міськрайонною філією Полтавського обласного центру зайнятості, зросла порівняно з таким же періодом 2018-го на 4,2% і становила 400 роботодавців. Кількість вакансій у базі даних Лубенської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості залишилися на рівні минулорічного показника – понад 1400 одиниць.
Роботу отримали 715 людей
За сприяння Лубенської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості  одержали роботу 715 людей (з них 217 осіб мешканці сільської місцевості) . Зокрема 507 осіб (або близько 70,9%) працевлаштовані оперативно, до набуття статусу безробітного.
На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 27 безробітних (за перші три місяця минулого року – 0), із них 10 осіб, недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці, та 17 осіб працевлаштовані суб’єктами малого підприємництва.
95  охочих заробили на громадських роботах
Фахівці Лубенської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості  забезпечили тимчасову зайнятість 95  громадян (торік у січні-березні таких людей було 94). Найпоширеніші види громадських робіт такі: інформування населення про субсидії, екологічний захист природного середовища( в тому числі і ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ) , благоустрій і роботи з розчищення снігових заметів.
140 безробітних проходили професійне навчання
Для того, щоб професійно-кваліфікаційний рівень шукачів роботи відповідав вимогам роботодавців, протягом січня - березня 2019 року за направленням Лубенської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості 140  безробітних проходили професійне навчання (з них 43 особи жителі Лубенського району) . Зокрема, 60 безробітних навчались у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.
939 мешканців Лубен та Лубенського району одержують допомогу по безробіттю
Станом на 1 квітня 2019 року на обліку в Лубенській міськрайонній філії Полтавського обласного центру зайнятості перебувало 1501 безробітний із них 37,4%, або 393 особи, проживають в сільській місцевості) . 939 безробітних отримували допомогу по безробіттю.
За професійними групами серед безробітних переважають робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, представники найпростіших професій, працівники сфери торгівлі та послуг, а також держслужбовці, керівники, менеджери.
Вакансій у базі даних побільшало
Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до Лубенської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості станом на 1 квітня поточного року порівняно з відповідною датою 2018-го збільшилася на 3,2% та становила 194 одиниці. У базі даних Лубенської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості  також містилася інформація про 262 пропозиції роботи, отриманих з інших джерел.
Найбільшим попитом на ринку праці користуються робітники з обслуговування й експлуатації машин і устаткування, кваліфіковані робітники з інструментом.
 
Наверх ↑