ПРО ЗАСУЛЬСЬКИЙ МІСТ ТА ПРОБЛЕМИ В ОСВІТІ: ІЗ ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ПРИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Версія для друкуВерсія для друку

ПРО ЗАСУЛЬСЬКИЙ МІСТ ТА ПРОБЛЕМИ В ОСВІТІ: ІЗ ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ПРИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ 6 червня Громадська рада району зібралася на чергове засідання, аби обговорити найбільш резонансні питання: про стан реконструкції мосту через Сулу (дорога М-03 Засулля-Лубни), про перспективи ремонту доріг у межах Лубенського району протягом 2019 року, про підготовку закладів освіти, культури і медицини до опалювального сезону 2019-2020 року тощо. Проводив засідання Віктор Новіков, голова Громадської ради, котрий, представивши учасників засідання – голову райдержадміністрації Тетяну Качаненко, першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Сіряченка та заступника голови райдержадміністрації Ігоря Нестеренка, передав слово Тетяні Петрівні для привітання з днем журналіста та вручення подяки відповідальному редактору МТК «Лубни» Олександру Назарцю.

Найбільш резонансне і обговорюване питання – ремонт мосту через Сулу – викликало чимало пропозицій та зауважень. Нинішня ситуація громадськість не влаштовує, головним чином через відсутність громадського контролю над проведенням робіт. Тому найближчим часом Громадська рада планує утворити ініціативну групу, зустрітися з представниками Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації та підрядної організації, вимагаючи щодватижні надавати звіти щодо обсягів проведених робіт.

З цього питання своє бачення висловила також голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, підтримавши громадськість у бажанні тримати важливі питання розвитку району на контролі, передовсім реконструкцію мосту та ремонт доріг. «Громадськість Лубенщини – активна, при тому комунікабельна і розумна. Люди хочуть чути правду, тому їх потрібно слухати і шукати конструктив», - наголосила Тетяна Петрівна.

Інше питання стосувалося перспектив ремонту доріг у межах Лубенського району протягом 2019 року. З цього приводу виступив провідний інженер відділу технічного контролю ДП «Агенство місцевих доріг Полтавської області» Володимир Корна. У розрізі питання детально зупинилися на ремонті дороги Лубни-Тишки-Ісківці, зокрема в’їзду у Лубни, обслуговуванні узбіч та контролю за якістю проведеного ремонту.

У полі зору громадськості опинилося питання підготовки закладів освіти, культури і медицини до опалювального сезону 2019-2020 років та проблем цих галузей. На сьогодні заклади освіти мають борг у розмірі 2,3 млн.грн. за спожиті енергоносії та не мають коштів для оплати послуг газопостачання з початку опалювального сезону. Натомість заклади культури не мають боргів, як і коштів на опалення до кінця року. У фінансовому колапсі через незрозумілі дії ПАТ «Лубнигаз» опинилися заклади охорони здоров’я. Лубенський центр ПМСД готовий розрахуватися за спожиті послуги і має на це кошти. Однак, поки тривала тендерна процедура, підприємство газового господарство застосувало штрафні санкції і поки триває судовий процес, фінансові розрахунки не можуть бути проведені.

Громадськість району має на меті підготувати звернення у різні інстанції, аби зі свого боку теж впливати на ситуацію та допомагати вирішувати проблемні питання.

 

Наверх ↑