ПРОТЯГОМ ЧЕРВНЯ У ЛУБЕНСЬКОМУ РАЙОНІ ПРАЦЮВАТИМУТЬ 10 ПРИШКІЛЬНИХ ТАБОРІВ

Версія для друкуВерсія для друку

ПРОТЯГОМ ЧЕРВНЯ У ЛУБЕНСЬКОМУ РАЙОНІ ПРАЦЮВАТИМУТЬ 10 ПРИШКІЛЬНИХ ТАБОРІВ Про це йшлося 24 квітня під час засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке проводив виконувач обов’язків голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко.

Під час першого літнього місяця у пришкільних таборах відпочинку з денним перебуванням оздоровиться 427 учнів, у тому числі: 6 дітей-сиріт, 4 дітей, позбавлених батьківського піклування, 45 дітей-чорнобильців, 61 дитина з малозабезпечених сімей, 212 дітей з багатодітних сімей, 16 дітей учасників бойових дій на тимчасово окупованих територіях, 12 дітей-переселенців, 75 обдарованих дітей, 20 відмінників та 14 дітей-інвалідів. На харчування учнів пільгових категорій у пришкільних таборах виділено 149,5 тис.грн. із бюджетів сільських рад. Це дасть змогу організувати дворазове гаряче харчування.

Робота літнього оздоровлення та відпочинку дітей буде побудована на:

  • Реалізації інноваційних проектів у сфері оздоровлення та відпочинку дітей, зокрема популяризації англійської мови, підвищення мотивації учнів до вивчення англійської мови, формування комунікативної  компетенції, розвиток творчого потенціалу кожної дитини, виховання комунікативної потреби у пізнанні інших країн і народів;

  • Підвищення рівня виховної роботи з дітьми під час відпочинку;

  • Удосконалення механізму і підвищення якості кадрового забезпечення таборів з денним перебуванням.

За кошти районного бюджету дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, закуплено 10 путівок на суму 79,8 тис.грн. Відповідно до обласної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2015-2019 роки є можливість оздоровити кожну дитину району віком від 7 до 18 років в оздоровчих таборах Полтавської області. Часткове відшкодування, у розмірі від одного до двох прожиткових мінімумів, але не більше, ніж 70% від вартості путівки, здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів (обласного та районного), батьки сплачують лише 30% вартості. На часткове відшкодування вартості путівок з районного бюджету виділено 90 тис. 182 грн. та 90 тис. 182 грн. з обласного бюджету.

Про все це під час засідання розповіла начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Юлія Білокінь, наголосивши на тому, що з метою попередження інфекційних захворювань та харчових отруєнь в період оздоровчої кампанії в закладах загальної середньої освіти будуть проведені відповідні перевірки.

Під час засідання також розглянуті питання: «Про дотримання вимог безпеки під час проведення весняно-польових робіт суб’єктами господарювання агропромислового комплексу», «Про стан створення місцевої пожежної охорони», «Про стан пожежної та техногенної безпеки в природних екосистемах». За словами виконувача обов’язків голови райдержадміністрації Сергія Сіряченка, усі з порушених питань є важливими і першочерговими, тому слід бути відповідальними на кожному робочому місці та проводити необхідну роз’яснювальну роботу.

Наверх ↑