«Районна організація чорнобильців – та організація, яка опікується соціальними потребами людей», - виконувач обов’язків голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко

Версія для друкуВерсія для друку

«Районна організація чорнобильців – та організація, яка опікується соціальними потребами людей», - виконувач обов’язків голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко 5 грудня відбувся «круглий стіл» за участю активу чорнобильських організацій та районних структур з питань соціального захисту та пенсійного забезпечення учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, який провів голова районної організації ветеранів та інвалідів ВГО «Союз Чорнобиль України» Микола Чудак.

На початку засідання до присутніх голів первинних чорнобильських організацій звернувся виконувач обов’язків голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, який підкреслив згуртованість і авторитет районної організації чорнобильців, яка передовсім опікується долею кожного ліквідатора та кожного члена родини померлого чорнобильця. «Є багато питань, які потребують вирішення на рівні держави і на які ми не можемо вплинути. Однак, більшість проблем місцевого рівня ми спільно з керівництвом районної організації не лишаємо поза увагою і намагаємося допомогти. На жаль, вас з кожним роком стає все менше, але разом ви – сила», - сказав Сергій Сіряченко. Особливу увагу у своєму виступі він звернув на питання, пов’язані із ситуацією щодо оплати за послуги із газопостачання, наголосив на важливих моментах, на які слід зважати під час укладання договорів з підприємствами-надавачами послуг та зазначив, що всі свої скарги і побажання чорнобильці можуть залишати в райдержадміністрації.

Про пенсійне забезпечення учасників ліквідації аварії на ЧАЕС інформував представник ГУ Пенсійного фонду у Полтавській області Сергій Гречуха, про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі – заступник начальника управління – начальник відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення управління соціального захисту населення Валентина Старостенко. Доповідачі детально зупинилися на змінах у законодавстві, відповіли на численні питання присутніх, наголосивши, що відповідні структури відкриті для співпраці з ліквідаторами і готові вирішувати будь-які питання.

Під час засідання було обговорено питання підготовки до відзначення 14 грудня Дня вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. Спільний міськрайонний захід заплановано провести 13 грудня о 10 годині у кінотеатрі «Київська Русь», по завершенню – покласти квіти до пам’ятника лубенцям-учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. У населених пунктах району відбудуться концертні програми і тематичні зустрічі із школярами напередодні і у день свята. 10 грудня, як інформував голова міської організації «Чорнобильці Лубенщини» Василь Піцура, відбудеться презентація книги спогадів ліквідаторів «Хай буде атом робітником, а не солдатом».

Наприкінці засідання голова організації Микола Чудак озвучив питання, які він планує порушувати під час зустрічі з керівництвом області на наступному тижні. Серед першочергових - про відшкодування вартості путівок на оздоровлення чорнобильців та збільшення допомоги онкохворим ліквідаторам.

Наверх ↑