Село моє - Березоточа!

Версія для друкуВерсія для друку

Ще один День села, проведений у Березоточі, яскравою барвистою квіткою вплівся у вінок цьогорічних святкувань у районі. Зі смаком оформлене місце проведення заходу, до дрібниць продуманий кожний його елемент, неперевершена ведуча, чудовий творчий звіт аматорів сцени сільського будинку культури, а ще: виступ на святі запального Олександра Кварти, традиційна березотіцька каша – це далеко не повний перелік всього того, чим вирізнявся День села Березоточі.

Зі словами вітань звернулися до жителів села голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, яка подякувала щиро за працю натхненну, спрямовану на розбудову села, за пам'ять, що зберігає усе пережите та вистраждане, за сьогодення і впевнений погляд у майбутнє.

Сільський голова Надія Білокур з гордістю говорила про своїх земляків, про успіхи підприємств, розташованих на території села, а також запросила до слова настоятеля Березотіцької Покровської церкви отця Романа.

Серед гостей свята був і депутат Полтавської обласної ради Фахраддін Мухтаров. Він поспілкувався з жителями села, а також привітав їх зі святом і запросив до співпраці.

Яскравий калейдоскоп музичних вітань у ході творчого звіту продемонстрували аматори сцени будинку культури. Порадували вокальне тріо «Мелодика», ансамбль «Ліра», інструментальний «Міраж», драматичний колектив «Кумоньки», солісти. Кожний виступ сприймався глядачами по-особливому тепло і щиро. Святкового настрою додав виступ зразкового ансамблю фольклорного танцю «Перлина» районного будинку культури.

Прозвучала прем’єра пісні про Березоточу, слова якої написала землячка Надія Гринь. Зауважимо, що це вже третя пісня, присвячена рідному селу.(муз.В.Раковського, аранжування Ю.Задорожного).

Творчу естафету сільських самодіяльних артистів прийняв автор та виконавець пісень, відомий завдяки телепроекту «Україна має талант» Олександр Кварта. Запальний, енергійний він подарував глядачам чудові пісні, які нікого не залишили байдужими, змушували аплодувати, танцювати та підспівувати.

Як і в минулому році, свято вдалося на славу.

Тож віриться, що і надалі у цьому благословенному куточку Лубенщини будуть щедро колоситися поля, закохуватимуться юнаки і дівчата, ставатимуть на весільний рушник молодята, народжуватимуться діти.

А оберегом спокою і благополуччя будуть величні дзвони Покровської церкви, які відлунюють у душах мирян мелодією добра, любові та надії.

 

Наверх ↑