«Серце змін – це вчитель»: зі слів вчительки початкових класів Новооріхівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Наталії Казюки на серпневій вчительській конференції у Калайдинцях

Версія для друкуВерсія для друку

«Серце змін – це вчитель»: зі слів вчительки початкових класів Новооріхівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Наталії Казюки на серпневій вчительській конференції у Калайдинцях

30 серпня відбулася традиційна серпнева конференція педагогічних працівників району, де зібралися вчителі та директори шкіл, щоб підвести підсумки минулого навчального року та обговорити наступний, що вже наблизився впритул.

У стінах рідної школи гостей вітав директор ОЗ «Калайдинцівська ЗОШ І-ІІІ ступеня» Сергій Мисник, який нещодавно удостоївся високого звання Заслуженого вчителя України, з чим його щиро вітали виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, голова профспілкової організації голова Лубенської районної організації профспілки працівників освіти і науки України Людмила Грицаєнко, начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Юлія Білокінь.

З теплими словами вдячності звернувся до освітян Сергій Сіряченко, який привітав їх із початком нового навчального року, побажав натхнення та успіхів у нелегкій праці, а також вручив грамоту райдержадміністрації голові Калайдинцівської сільської ради Василю Гаві. Педагогічні працівники також отримали відзнаки, після чого слово взяла Юлія Білокінь, яка розповіла про успіхи й невдачі на ниві освіти Лубенщини, торкнулася рейтингу шкіл за результатами ЗНО та детально зупинилася на концепції нової української школи.

Своє бачення НУШ висловила вчителька початкових класів Новооріхівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Наталія Казюка, презентувавши класну кімнату, підготовлену для цьогорічних першокласників. Позитив на кожному кроці, зонування класу на куточки для певних потреб, яскраві світлі кольори, підібрані з урахуванням вимог психологів, прийняття будь-яких дитячих емоцій, а головне -  доброзичливе ставлення до дітей, - це те, чим пронизаний простір, що чекає на маленьких школярів 1 вересня. Звісно, є вимоги, прописані у документах, але найбільше залежить від людини. «Серце змін – це вчитель», - переконана Наталія Казюка, і ми цілком з нею згодні.

Про напрацювання та досягнення педагогів та школярів розповів директор ОЗ «Вовчицька ЗОШ І-ІІІ ступеня-ліцей» Володимир Костюк. А досягнень немало, адже школа постійно займає перші сходинки рейтингів, до неї їдуть дипломи переможців та призерів олімпіад, конкурсів, змагань. А цього року за результатами ЗНО вона упевнено лідирує серед шкіл району, зайнявши 40 місце в області серед 398.

Багато обговорень, емоцій, приємні зустрічі та новини, нові враження - видно було, що вчителі відпочили, набралися сил та нових знань і готові нести їх учням. Сподіваємось, їхній ентузіазм не вичерпається аж до травня, адже саме від них залежить і настрій, і успішність школярів. Після перерви вчителі розпочали роботу методичних об’єднань, розділившись за напрямками.

 

Наверх ↑