Ще у шести громадах Полтавщини з’явиться «Поліцейський офіцер громади»

Версія для друкуВерсія для друку

Ще у шести громадах Полтавщини з’явиться «Поліцейський офіцер громади»

 

Ключовий крок у реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади» зробили шість територіальних громад Полтавської області: Нехворощанська, Драбинівська та Ланнівська громади Полтавського району; Піщанська та Кам’янопотоківська громади Кременчуцького району та Хорольська громада Лубенського району. Меморандум визначає обов'язки та відповідальність партнерів, а також механізм взаємодії та обміну інформацією у сфері безпеки.

Документи про співпрацю підписали заступник начальника поліції Полтавщини Віталій Мельничук, а також представники громад: Віктор Дубович (голова Нехворощанської ТГ), Григорій Лебедин (т.в.о. голови Драбинівської ТГ), Костянтин Удовиченко (голова Ланнівської ТГ), Олександр Краплина (голова Піщанської ТГ), Жанна Бутенко (секретар Кам’янопотоківської ТГ) та Сергій Волошин (голова Хорольської ТГ).

Як повідомила Ольга Берестова, керівниця сектору взаємодії з громадами обласної поліції, громади готові до роботи офіцерів на своїй території та чекають на завершення конкурсу. Представники місцевого самоврядування активно працюють над облаштуванням поліцейських станцій та створенням необхідних матеріально-технічних умов для роботи правоохоронців.
Віталій Мельничук подякував очільникам громад за активну позицію у створенні безпекового простору та відзначив, що основна мета цього проєкту полягає в ефективному вирішенні правових і безпекових питань на місцевому рівні.

Від початку реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади» на Полтавщині вже відкрито 32 поліцейські станції. У них працюють 45 офіцерів громад і ще 2 вже закінчили навчання і будуть незабаром призначені. Меморандум із ГУНП підписали 45 із 60 громад.

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» успішно розвивається, не зважаючи на режим воєнного стану. Офіцери вже працюють на території майже 50 % громад Полтавщини, які визнали ефективність безпекової ініціативи.

Наверх ↑