А що третій празник – Святе Водохреще

Версія для друкуВерсія для друку

А що третій празник – Святе Водохреще 19 січня лубенці відзначали Свято Водохреща, третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу. Публічні богослужіння й масове купання в ополонках відбуваються сьогодні по всій території району. За традицією багатьох років, головне свято Водохреща відбулося у Мгарі біля річки Сула, водосвятні молебні відслужили священнослужителі різних конфесій. Хресною ходою пройшли братія та прихожани Мгарського Спасо-Преображенського монастиря до берега річки, де відбувся молебень та освячення води. 

Долучилися до дійства виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко та начальник управління агропромислового розвитку, торгівлі, транспорту та залучення інвестицій райдержадміністрації Геннадій Настенко.

Сергій Сіряченко побажав усім вірянам миру, щастя та Божого благословення та передав вітання від голови райдержадміністрації Тетяни Качаненко. Для того, аби всі охочі мали змогу пірнути в ополонку і здобути здоров’я на весь прийдешній рік, було обладнано роздягальні, всі охочі могли погрітися гарячим чаєм та підкріпитися пиріжками. Під час проведення заходу на місці подій чергували карета швидкої медичної допомоги та рятувальні служби, для запобігання нещасних випадків.

Одним словом, Водохреще відзначили, останнє свято відправили, тепер з чистою душею можна працювати та чекати прийдешніх свят. А як інакше?

Наверх ↑