Ситуація по захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції

Версія для друкуВерсія для друку

Ситуація по захворюваності на грип

та гострі респіраторні інфекції

        В цілому по Лубенському району за 8 тиждень 2019р. на гострі респіраторні інфекції захворіло 140 осіб, тижневий показник захворюваності – 447,9  на 100 тисяч населення, нижче епідпорогового на 50,6%, але в  порівнянні з попереднім тижнем відмічається зростання  на 83,6%.  Дітей захворіло 69, що складає 49,2%, з них 64  школяра (45,7% від усіх захворілих). Госпіталізовано 7 хворих (5% від усіх захворілих), з них 5 дітей. Всього щеплено проти грипу 114 осіб.

      По амбулаторіях ПМСД (Жданівської, Вовчицької, Хорошківської, Новооріхівської, Тарандинцівської, Духівської, Калайдинцівської, Березотіцької, Ісківської) за 8 тиждень 2019 року на гострі респіраторні інфекції захворіло 50 осіб, показник захворюваності – 353,0 на 100 тисяч населення, відмічається зростання на 38,8% в порівнянні з попереднім тижнем. Дітей захворіло 34, що складає 68%, в т.ч. 20 школярів(40% від усіх захворілих). Всього щеплено проти грипу 29 осіб.

       По м. Лубни зареєстровано 1 випадок грипу , що підтверджено клінічно та cito-тестом. Випадків смерті від грипу та ГРІ не зареєстровано.

За повідомленням Центру громадського здоров’я МОЗ України, в усіх країнах, що межують із Україною, продовжує спостерігатися зростання інтенсивності активності грипу. В Румунії та Угорщині визначалася висока активність, в інших країнах-сусідах інтенсивність зросла до середнього рівня; в усіх країнах, що межують із Україною, в циркуляції домінували віруси грипу типу А, визначалися віруси А(Н1N1)pdm09 та А(Н3N2).

По території України захворюваність на грип та ГРІ на 4,9 % більше епідемічного порогу, показник захворюваності за тиждень становив 544,2 на 100 тисяч населення; зареєстровані два летальні випадки, в т.ч. одна дитина; з початку епідсезону зареєстровано 32 летальних випадків; при дослідженні методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) зразків матеріалів в 25% отримані позитивні результати на грип з домінуванням вірусів типу А; епідемічні пороги перевищені в Івано-Франківській, Чернівецькій, Закарпатській, Хмельницькій, Сумській, Львівській, Житомирській, Миколаївській, Волинській та Херсонській областях; госпіталізовано 3% захворілих; з початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 0,4% населення України.

В області за 7 тиждень 2019 року (станом на 18.02.2019) продовжується сезонний підйом, захворюваність на гострі респіраторні інфекції на стабільному рівні, показник по області нижче епідпорогового. При дослідженнях методом ПЛР вперше в поточному епідсезоні  визначається циркуляція вірусу грипу А Н1N1 (4 позитивних), продовжується також виявлення вірусу грипу А Н3N2 (1 позитивний). Найвищі показники захворюваності спостерігаються в Диканському районі, м.Миргороді, Решетилівському та Карлівському районах.

Наверх ↑