Соціальні візити до осіб похилого віку

Версія для друкуВерсія для друку

Соціальні візити до осіб похилого віку 13 липня відбулися соціальні візити до літніх людей та інвалідів, які мешкають в с. Ісківці та Пулинці Лубенського району. Організували відвідування силами соціальних робітників Територіального центру соціального обслуговування Лубенської райдержадміністрації та громадської організації «Твій Світ». Під час спілкування з підопічними волонтери провели неформальну оцінку потреб, послухали спогади та надали посильну допомогу в придбанні санітарно – гігієнічних засобів. 

Часто  головна проблема самотніх  осіб похилого віку – це брак спілкування, хоча є також багато інших потреб, таких як випрати речі, приготувати їжу, купити продукти, одяг чи інші речі. Головна мета подібних зустрічей  – допомогти людям провести останні роки гідно, в звичному для них середовищі, в рідній домівці. Волонтери надають допомогу лише там, де є необхідність. Тож, цього разу вшанували Демусенко Гану Петрівну 1929 року, Клименко Лідію Панасівну, 1928 року, Сергієнко Віру Степанівну   1929 року, Сенько Антоніну Панасівну 1928 року та Карпенка Григорія Карповича 1935 року народження. Всі вони пережили страждання під час нацистської окупації.

Своєю роботою працівники проекту прагнуть також привернути увагу громадськості до проблем старшого покоління, підвищити рівень усвідомлення проблеми демографічного старіння суспільства, індивідуальних та соціальних потреб людей похилого віку, їх внеску в суспільство.

Соціальні візити відбулись в рамках проекту «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал-соціалізму» за підтримки  Німецького федерального фонду  «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє», в рамках програми «Місце зустрічі: діалог».

 
Наверх ↑