СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО НАДАННЯ МЕДИЧНИХ ПОСЛУГ І ДЕ ОЗДОРОВИТИСЯ УЧАСНИКАМ АТО

Версія для друкуВерсія для друку

СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО НАДАННЯ МЕДИЧНИХ ПОСЛУГ І ДЕ ОЗДОРОВИТИСЯ УЧАСНИКАМ АТО  2 серпня голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко та виконувач обов’язки головного лікаря районного центру ПМСД Вадим Шупейко здійснили робочу поїздку до КЗ «Кременчуцький клінічний шпиталь для ветеранів війни» та мали предметну розмову з директором медичної установи, Заслуженим лікарем України Миколою Литвиненком щодо можливості надання послуг мешканцям району.

Спеціалізований заклад надає медичні, психологічні та реабілітаційні послуги пільговим категоріям населення, передовсім учасникам АТО, чорнобильцям І категорії, учасникам бойових дій тощо. Окрім широкого спектру медичних послуг, шпиталь застосовує найрізноманітніші види оздоровлення та реабілітації. Художня майстерня, майстерня гончарства, велика тренажерна база, аромотерапія, фізіотерапія – це лише частина того, що пропонує заклад своїм пацієнтам, причому щоразу з’являється щось нове, цікаве і, як виявляється, дуже потрібне людям. До того ж, велика увага надається організації спілкування і дозвілля, і навіть є визначені години щотижня, які директор установи присвячує розмовам із пацієнтами. Головне, говорить Микола Литвиненко, відчувати кожного пацієнта і намагатися налагодити зворотний зв’язок. У світлі сучасних подій, потреба надання реабілітаційних, а, головне, психологічних послуг учасникам АТО має вагоме значення. Для бійців є відділення на 50 місць, працює стаціонар денного перебування, застосовуються найрізноманітніші методики реабілітації. Причому до багатьох, як от гончарства чи виготовлення поробок, пацієнти спочатку ставляться упереджено, а вже згодом їхні шедеври прикрашають приміщення установи. «Запам’ятався випадок, - згадує Микола Миколайович, - коли виникла необхідність придбати медичне обладнання для тяжкохворої дитини. Учасники АТО організавали виставку-продаж власних гончарних виробів і на отримані кошти придбали все необхідне». Окрім того, заклад забезпечує шестиразовим збалансованим харчуванням, випускає власну газету, дбає про дозвілля і розвиток художньої самодіяльності. У найближчих планах – забезпечення водолікуванням і над цим вже інтенсивно працюють. Для працівників тут теж створені комфортні умови роботи.

Зрозуміло, за цим злагоджена робота колективу і невтомний ентузіазм директора Миколи Литвиненка, котрий запалює ідеями підлеглих. Він переконаний, що все можна організувати, було б бажання.

Відвідувачі з Лубенщини оглянули заклад, поспілкувалися з пацієнтами і колективом, були захоплені цікавими підходами до надання послуг і неймовірною атмосферою домашнього затишку. «Микола Миколайович кожен день зустрічає з ідеєю і успішньо втілює її у життя. Відчувається велика повага до керівника і турботливе ставлення до кожного пацієнта», - наголосила голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко.

Наверх ↑