«ТА Є НАЙБІЛЬШ ХВИЛЮЮЧИМ ДЛЯ НАС ВЕЛИЧНЕ СВЯТО ПЕРЕМОГИ»

Версія для друкуВерсія для друку

«ТА Є НАЙБІЛЬШ ХВИЛЮЮЧИМ ДЛЯ НАС ВЕЛИЧНЕ СВЯТО ПЕРЕМОГИ» 8 травня Лубенщина відзначає День пам’яті та примирення та 74-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Мітинг пам’яті полеглих та вдячності воїнам-переможцям відбувся у с. Березоточа за участі першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Сіряченка, заступника голови райдержадміністрації Ігоря Нестеренка, голови районної ради Григорія Угляниці, голови районної організації ветеранів, Почесного громадянина Лубенщини Василя Силки,сільських голів, депутатів районної ради, учнівської молоді, керівників і представників трудових колективів Березотіцької сільської ради.

Свято Перемоги назавжди залишиться тріумфом добра над злом, а наш святий обов’язок  - берегти пам’ять, натхненно говорила ведуча заходу, сільський голова Березотіцької сільської ради Надія Білокур. Перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко у своєму виступі передав вітання від голови райдержадміністрації Тетяни Качаненко, подякував ветеранам та побажав жодному поколінню не знати горя і лихоліття війни.

Нині у Лубенському районі залишилося 25 учасників бойових дій Другої світової війни, з кожним роком плин історії віддаляє у часі події героїчного минулого нашого народу, але залишається вдячність, захоплення, а також пам’ять про  земляків – чотирнадцять  Героїв Радянського Союзу, кавалера двох орденів Слави, котрі були удостоєні цього високого звання за мужність і відвагу, виявлені в боях проти нацистських загарбників. Більше шести з половиною тисяч лубенців були нагороджені бойовими орденами і медалями.

День Перемоги для нашого народу – свято, яке об'єднує всі покоління і є невичерпним джерелом патріотизму, віри у власні сили та можливості. Про це говорив голова районної організації ветеранів Василь Силка, звертаючись передовсім до молодшого покоління.

Друга Світова війна була найжорстокішою в історії людства. За історичними даними, у цій війні загинув кожен п’ятий українець. Сьогодні історія повторюється й Україні знову доводиться відстоювати своє право на вільне життя. На Сході держави молоді українці надихають всіх нас своєю непідкупною любов’ю до Батьківщини, виборюють мир, доводячи всьому світові, що Україна – сильна, вільна та чесна країна.

Хвилиною мовчання вшанували усіх, хто понад 70 років тому ціною життя захистив мир, рятуючи наше майбутнє, а також схилили голови, вшановуючи пам’ять наших героїв-сучасників.

Панахиду за загиблими і померлими відслужив настоятель Свято-Покровського храму с. Березоточа, отець Роман.

Патріотичного змісту заходу надавали виступи місцевих артистів та учнів.

На завершення мітингу до пам’ятника загиблому воїну поклали квіти та за традицією пригостили кулішем, який приготували ДП «Укрліктрави» і Дослідна станція лікарських рослин.

Наверх ↑