Тетяна Качаненко на розширеному засіданні колегії райдержадміністрації: «Я як голова адміністрації не вважаю, що сьогодні треба закривати чи понижати ступінь шкіл у Жданах, Ісківцях, Духовому та Снітині»

Версія для друкуВерсія для друку

Тетяна Качаненко на розширеному засіданні колегії райдержадміністрації: «Я як голова адміністрації не вважаю, що сьогодні треба закривати чи понижати ступінь шкіл у Жданах, Ісківцях, Духовому та Снітині»

18 вересня відбулося чергове засідання колегії районної державної адміністрації. Голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко ознайомила присутніх з порядком денним та надала слово начальнику управління соціального захисту Наталії Ісаєнко, яка звітувала з першого питання про виконання в районі Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Володимир Черевко, заступник головного лікаря районного ПМСД розповів про заходи, проведені в рамках підготовки до зими закладів охорони здоров’я, окреслив наявні потреби.

Найскладніша ситуація зараз склалася в освіті. За словами начальника відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Юлії Білокінь, під загрозою стоїть початок опалювального сезону у школах району. На сьогодні через заборгованість заблоковано рахунки  майже усіх шкіл.

«Цьогорічна освітня субвенція більш ніж вдвічі менша, ніж у минулому році, при тому що мережа закладів приведена до відповідності нормативам, говорить голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, -  Я як голова адміністрації не вважаю за доцільне закривати школи у Жданах, Ісківцях, Духовому та Снітині. Куди везти дітей, приміром, зі Жданів, коли до найближчої школи треба буде добиратися дві години? Як закрити школу в Ісківцях, де навчається 83 дитини?»

До цього часу питання залишається відкритим.

Розглянули також питання про стан виконання районної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді та про підсумки роботи зі зверненнями громадян за I півріччя 2019 року відповідно до Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

 

Наверх ↑