Творчі колективи Лубенщини підтвердили звання «народний (зразковий) аматорський»

Версія для друкуВерсія для друку

Творчі колективи Лубенщини підтвердили звання «народний (зразковий) аматорський» «Благословенний будь, мій Симоненків краю» - під такою назвою яскраве мистецьке дійство відбулось у районному будинку культури. Причиною чергової зустрічі лубенців у закладі став концерт творчих колективів району на предмет підтвердження звання «народний (зразковий) аматорський».

Святковості заходу надавала чудова виставка робіт вихованців Центру дитячої та юнацької творчості, організовані керівниками гуртків майстер-класи. Вабили око колоритні персонажі мініатюр лялькової студії «Гостинець». Захоплення лубенців викликали унікальні вироби народного умільця Павла Даниленка. Живе спілкування з авторами робіт, споглядання дивної рукотворної краси, фотографування на пам'ять – усе це не залишилось поза увагою і членів обласного  комісії на чолі з директором обласного Центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Дмитром Соколовим. Саме Дмитро Олександрович привітав лубенців з прекрасною нагодою у котрий раз долучитися до цілющої води самобутнього джерела творчості земляків, побажав аматорам сцени виступити якнайкраще і підтвердити почесне звання «народний (зразковий) аматорський» колектив, а глядачам – вдалого перегляду і задоволення від побаченого і почутого.

Чарівні ведучі Артем Бондаренко та Інна Оверченко розпочали сценічне дійство величальними словами на честь благословенного Симоненкового краю, де біла хата й батьківський поріг і все до болю рідне і знайоме.

Хорові колективи «Оберіг», «Мрія» та «Явір» (РБК, Березотіцький та Жданівський БК), вокальні ансамблі «Любисток» і «Молодці» (РБК), «Хорощанка» (с.Хорошки), «Калина» (с.Клепачі), «Вербиченька» Калайдинцівського БК, фольклорні «Горлиця» (с.Ісківці) та «Діброва» із Тишківського будинку культури продемонстрували велич і могуть українського пісенного джерела. У чарівний світ хореографічного мистецтва глядачів запросили учасники танцювальних колективів «Перлина», «Водограй», «Аміра» (РБК). Справжніми артистами почували себе на сцені вихованці циркової студії «Маска». Драматичний жанр представили аматори «Добірного товариства» із села Тарандинці, музично-драматичного колективу «Жарти» та лялькової студії «Гостинець» (РБК).

Зачарував глядачів виступ знаного далеко за межами району гурту «Українська Швейцарія».

Заключним акордом святкового дійства став «Гопак» у виконанні ансамблю фольклорного танцю «Перлина».

Члени обласної комісії високо оцінили рівень виконавської майстерності колективів, їх сценічної культури, артистизму; відзначили професіоналізм керівників і залюбленість у творчість самодіяльних артистів, які відпрацювали на всі сто.

Тож залишається щиро порадіти за наших талановитих краян, доземно вклонитись кожному за незрадливу любов до творчості, щоб усі мрії, виношені в серці, обов’язково зреалізувались, щоб краса, яку вони творять, хвилювала, захоплювала, надихала на добрі вчинки, справи і діла!

Наверх ↑