У Березоточі відзначили 25-річчя з дня створення народного аматорського хорового колективу «Мрія»

Версія для друкуВерсія для друку

У Березоточі відзначили 25-річчя з дня створення народного аматорського хорового колективу «Мрія» Захід відбувся у сільському будинку культури, який останнім часом докорінно змінився. На його капітальний ремонт спрямовано більше півтора мільйона гривень із державного бюджету. Варто зазначити, що на завершення робіт у грудні   виділено 1млн. 125 тис. грн., які будуть використані на капітальний ремонт фасаду найближчим часом.

Ювілейний святковий захід об’єднав у велику родину хористів аматорів сцени закладів культури району, глядачів.

Ведуча концерту  - сільський голова Березотіцької сільської ради Надія Білокур – не шкодувала ліричних слів поезії, прози на адресу своїх талановитих земляків, незмінного керівника колективу Юлії Гриші. Пригадали історію створення хору, ветеранів, які за станом здоров’я уже не виступають і, звичайно, вшанували тих, хто відійшов за межу вічності.

Настоятель Березотіцької Покровської церкви отець Роман відзначив, що 25 років тому колектив створювався як хор духовної музики. І надзвичайно приємно, що і до цього часу зворушливий спів «Мрії» звучить у храмі, величні дзвони якого відлунюють у душах мирян мелодією добра і любові, спонукають думати, творити і вірити в незгасиме світло грядущого дня.

Розділили радість 25-річного ювілею учасники народного аматорського чоловічого вокального ансамблю «Молодці» та троїстих музик районного будинку культури, народного хорового колективу «Камертон» міського будинку культури, талановите подружжя Богдана та Олени Ніколаєвих, солісти Анатолій Куценко та Юлія Рак, ветеран галузі культури району Раїса Пасічна. Щирі слова поздоровлень, музичні вітання ювілярам і, звичайно, величний спів самих хористів, який примушував серця битися частіше, хвилював, бентежив душу.

«Самобутньою, неповторною, яскравою квіткою у вінку самодіяльних колективів району є народний аматорський хор «Мрія», який 25 років  активно пропагує українську пісенну творчость як-то духовну, народну, класичну, - сказала у своєму вітальному слові начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко. Колектив знаний далеко за межами посульського краю, є неодноразовим переможцем обласних та Всеукраїнських конкурсів, це візитна картка не лише Березоточі, а й всієї Лубенщини. Це наша гордість».

І віриться, що так буде ще багато років. Величний спів «Мрії» із Березоточі буде запалювати серця людей любов’ю до життя, до людей, до країни, єднатиме їх у нестримному бажанні творити добро на землі, будувати, а не руйнувати.

 

Наверх ↑