У НОВООРІХІВЦІ ПОБУДУЮТЬ СПОРТИВНИЙ МАЙДАНЧИК ЗІ ШТУЧНИМ ПОКРИТТЯМ

Версія для друкуВерсія для друку

У НОВООРІХІВЦІ ПОБУДУЮТЬ СПОРТИВНИЙ МАЙДАНЧИК ЗІ ШТУЧНИМ ПОКРИТТЯМ 16 квітня голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко та начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Юлія Білокінь здійснили робочу поїздку в Новооріхівку, під час якої спільно з очільником громади Станіславом Ігнатенком та керівниками закладів соціальної сфери – директором будинку культури Геннадієм Васильченком, директором школи Оксаною Магурою та завідувачем дошкільного закладу Ларисою Артемовою – обговорили проблеми і потреби установ.

Соціальна галузь цієї сільської ради отримала серйозні вкладення передовсім з державного бюджету. Так, у 2016 році на заміну вікон місцевої школи і спортзалу використано півмільйона гривень, почато заходи з енергозбереження у дитсадку – виготовлено проектно-кошторисну документацію на заміну вікон. Понад 1,5 мільйони  (зокрема 1 мільйон з державного бюджету) коштував шкільний автобус, який Новооріхівська школа отримала у 2017 році. У цьому ж році з фонду розвитку територій області побудовано дитячий майданчик, а 195 тисяч гривень державних коштів використано на заміну тротуарної плитки на подвір’ї школи. На сьогодні з державного бюджету вже виділено 128 тисяч гривень на заміну вікон у дитячому садочку, що суттєво покращить температурний режим у закладі; 1 мільйон буде спрямований на капітальний ремонт по усуненню тріщин і пошкоджень фундаменту та приміщення школи; сільською радою передбачені кошти на виготовлення  проекту на майбутній майданчик зі штучним покриттям. Суттєві кошти вкладені у будинок культури – більше 700 тисяч для капітального ремонту елементів благоустрою.

Попри те, що значні фінансові ресурси з місцевого та державного бюджетів використані на ремонт доріг, ця проблема ще має місце, зокрема у напрямку Клепачів. За словами голови райдержадміністрації Тетяни Качаненко, минулорічний ямковий ремонт «пережив» зиму. «У кожній справі багато залежить від ініціативності та небайдужості громадськості. Контроль за якістю виконаних робіт дуже важливий і потрібний», - наголосила Тетяна Качаненко.

Зі свого боку сільський голова Новооріхівської сільської ради Станіслав Ігнатенко підкреслив, що справи легко вирішувати з однодумцями.

Під час поїздки голова адміністрації провела прийом громадян, надала необхідні роз’яснення та поради.

Наверх ↑