УЧАСНИКИ ЗРАЗКОВОГО АМАТОРСЬКОГО АНСАМБЛЮ ФОЛЬКЛОРНОГО ТАНЦЮ «ПЕРЛИНА», ЩО МАЙЖЕ 20 РОКІВ УСПІШНО ПРАЦЮЄ НА ТЕРЕНАХ ДУХОВНОСТІ ЛУБЕНСЬКОГО КРАЮ, ВІДЗВІТУВАЛИСЬ НА СЦЕНІ РАЙОННОГО БУДИНКУ КУЛЬТУРИ

Версія для друкуВерсія для друку

УЧАСНИКИ ЗРАЗКОВОГО АМАТОРСЬКОГО АНСАМБЛЮ ФОЛЬКЛОРНОГО ТАНЦЮ «ПЕРЛИНА», ЩО МАЙЖЕ 20 РОКІВ УСПІШНО ПРАЦЮЄ НА ТЕРЕНАХ ДУХОВНОСТІ ЛУБЕНСЬКОГО КРАЮ, ВІДЗВІТУВАЛИСЬ НА СЦЕНІ РАЙОННОГО БУДИНКУ КУЛЬТУРИ Дві години яскравого творчого дійства, незабутніх вражень, позитивних емоцій. Калейдоскоп хореографічних постановок, розмаїття сценічних костюмів, артистизм, неабияке завзяття і жагуче бажання нести радість людям – усе це притаманне колективу «Перлина», його 118 учасникам 3-х вікових та підготовчої груп.

Розпочався концерт віртуозним «Гопаком» у виконанні старшої групи ансамблю. Ведуча заходу Інна Оверченко із захопленням інформувала про виступи «Перлини» за кордоном, на сценах Миргорода, Києва, про перемоги та відзнаки у 2017 році.

Глядачі аплодували юним артистам, не шкодуючи слів «браво», «біс». А перлинці і справді викладались на всі сто. «Гуцулка», «Тарантелла», «Вальс», «Полтавська полька», - ось далеко не повний перелік танців, представлених колективом. Обрядовий «Весілля», іскрометний «Циганський», хоча і виконувалися вперше, але підготовлені якнайкраще і сприйняті лубенцями на «ура».

Привітали колег по сцені солістка РБК Алла Самозвон, зразковий аматорський танцювальний колектив «Водограй», циркова студія «Маска».

Заключним акордом свята став вихід на сцену всіх учасників творчого звіту. Натхненні, окрилені перлинці були по-справжньому щасливі, бо систематичні заняття в колективі, відпрацювання складних трюків, робота до «сьомого поту» на репетиціях увінчалась блискучим успіхом.

Щасливою була і молодий керівник ансамблю Оксана Погрібна, яка безмежно дякувала своїм юним артистам, їх батькам за довіру, за допомогу, за спільну роботу на позитивний результат.

Підбиваючи підсумки творчого звіту, перший заступник голови Лубенської райдержадміністрації Сергій Сіряченко, начальник відділу культури і туризму Людмила Пазенко назвали зразковий аматорський ансамбль фольклорного танцю «Перлина» однією з візитних карток Лубенщини, активним пропагандистом українського народного мистецтва в країнах близького і далекого зарубіжжя, послом миру, добра і щастя в колі друзів, яких у посульських артистів дуже багато, адже географія їх виступів широка і багатогранна.

Хай квітує щастям Україна, благополуччя запанує у кожній родині, множаться успіхи самобутньої лубенської «Перлини».

Наверх ↑