УВКБ ООН провели воркшоп для партнерів з питань захисту постраждалого населення

Версія для друкуВерсія для друку

УВКБ ООН провели воркшоп для партнерів з питань захисту постраждалого населення

 

Підтримка міжнародних організацій стала тим ключовим інструментом, який допоміг України не лише вистояти проти ворога в перші дні війни, а й забезпечив швидке реагування на потреби постраждалого населення.

Сьогодні допомога партнерів є вкрай важливою в першу чергу у забезпеченні інтеграційних та адаптаційних процесів для всіх категорій громадян, а особливо з числа уразливих категорій, таких як: ВПО, члени сімей загиблих, особи з інвалідністю та похилого віку, сім’ї з дітьми.

В межах діяльності Координаційного центру підтримки цивільного населення, Полтавська область має тісне партнерство усіма UN-організаціями, що дозволяє забезпечувати нагальні потреби в гуманітарній допомозі, вдосконалювати та розвивати сервіси, реалізовувати грантові проєкти спрямовані на підвищення спроможності територіальних громад.

26 березня у Полтаві відбувся воркшоп з питань захисту організований Агентством ООН у справах біженців (УВКБ ООН/UNHCR) для партнерських організацій, участь в якому взяли представники облвійськадміністрації та Координаційного центру.

Захід відкрив голова Офісу УВКБ ООН у Дніпрі Октавіан Мохореа, який підтвердив подальші наміри Агентства підтримувати постраждале населення як країни в цілому, так і Полтавської області зокрема.

Під час воркшопу координатори кластерів з питань безпеки (Protection), координації місць тимчасового перебування (СССМ) та вирішення житлових питань (Shelter) озвучили update щодо гуманітарних потреб та планів гуманітарного реагування на 2024 рік.

Заступник начальника управління Департаменту соціального захисту населення облвійськадміністрації Микола Приймак представив присутнім особливості забезпечення надання соціальних послуг постраждалому населенню в умовах воєнного стану, успіхи взаємодії з міжнародними партнерами в межах реалізації проєктів та ініціатив, а також потреба в підтримці тергромад в розбудові і соціальних послуг.

Відповідно до програми, учасники – представники 8 UN-партнерських громадських та благодійних організацій важливі кейси соціальної підтримки, використання соціальних паспортів та діяльність рад з питань ВПО, а також довгострокових сталих рішень для розвитку тергромад.

Дякуємо всім партнерам за постійну комунікацію та співпрацю.

Координаційний центр підтримки

цивільного населення

Наверх ↑