«Вам прославлять майбутнє й сьогодення»: на Лубенщині вшанували переможців обласних та всеукраїнських конкурсів та змагань

Версія для друкуВерсія для друку

«Вам прославлять майбутнє й сьогодення»: на Лубенщині вшанували переможців обласних та всеукраїнських конкурсів та змагань Святом освітянських здобутків можна сміливо назвати традиційний захід із вшанування переможців найрізноманітніших олімпіад, конкурсів та змагань, який пройшов сьогодні, 23 травня. Прогресивну молодь, яка успішно захистила честь району у конкурсах обласного та всеукраїнського рівнів, їхніх батьків та педагогів, усіх тих, хто розвиває і примножує потенціал учнів сьогодні вшановували у великій залі районної ради.

Серед тих, хто долучився до пошанування присутніх були голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, голова районної ради Григорій Угляниця, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, депутати районної ради Лідія Різуненко та Сергій Мисник, директор Лубенського районного центру дитячої та юнацької творчості Валентина Моша, директори шкіл. Переможців у шести номінаціях представляла директор Лубенського районного методичного центру Валентина Плішенко, а відповідні подяки і подарунки кожній групі нагороджених учнів та вчителів вручали голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, голова районної ради Григорій Угляниця, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Юлія Білокінь, голова райкому профспілки працівників освіти і науки Людмила Грицаєнко.

Найприємнішим святом року сьогоднішній захід назвала голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко. За її словами, це той випадок, коли вкладене в освіту втілилося у конкретні результати. «Районна влада постійно дбає про зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів, створення належних умов для навчання, занять спортом тощо. Радує, що все це належним чином оцінене дітьми та педагогами, що наші діти активні, небайдужі, цілеспрямовані. Бажаю, щоб ви були конкурентоспроможними, отримані знання належним чином використали для власного становлення та на благо рідного краю», - наголосила Тетяна Петрівна. Сьогоднішній захід став можливим завдяки плідній співпраці районної державної адміністрації з депутатським корпусом районної ради, які віднайшли можливість через Програму економічного та соціального розвитку Лубенського району на 2018 рік передбачити кошти для належного відзначення учнів.

Упродовж заходу прозвучало чимало приємних слів на адресу нагороджених, їм присвятили свої виступи талановиті учні та педагоги шкіл району, а на завершення цього щирого й насправді щедрого на емоції та здобутки заходу стало колективне фото.

Вітаємо кращих учнів району та їх педагогів!

Переможці відразу кількох конкурсів, олімпіад Всеукраїнського та обласного рівнів. Наша гордість, наше майбутнє, супереліта учнівської молоді району:

  1. Назарець Денис, уень 8 класу опорного закладу «Вовчицька ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей», який виборов І місце у ІІІ-му (обласному) етапі та ІІІ-е у ІV-му етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади  з історії (учитель Карпенко Любов Василівна)

  2. Шостак Яна, учениця 8 класу цього ж опорного закладу, яка посіла ІІ місце у ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури та І місце у обласному етапі 18 Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика (учитель Ткачук Наталія Миколаївна)

  3. Ткачук Катерина, учениця 11 класу опорного закладу «Вовчицька ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей», яка здобула ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів  МАН у секції «Фольклористика» та ІІІ місце у секції «Українська мова» (учитель Ткачук Наталія Миколаївна)

  4. Павленко Наталія, учениця 11 класу, екскурсовод зразкового літературного музею Василя Симоненка опорного закладу «Тарандинцівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені В.А. Симоненка», яка стала переможцем очного етапу обласного виборола ІІ місце у II (всеукраїнському) турі Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу» у номінації «Літературні або літературно-меморіальні музеї» (керівник Яценко Світлана Борисівна).

Другу групу нагороджених представляють переможці Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук та призери ІІІ обласного етапу Всеукраїнських учнівської олімпіад:

1. Мироненко Артем, учень 11 класу опорного закладу «Вовчицька ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей», який посів ІІ-у сходинку в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів  МАН у секції «Правознавство» (учитель Карпенко Любов Василівна)

2.    Бойко Владислава, учениця 9 класу опорного закладу «Калайдинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», яка отримала ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів  МАН  у секції «Охорона довкілля та раціональне природокористування» (учитель Андреєва Ольга Володимирівна)

 

3.    Карповець Вадим, учень 9 класу Новооріхівської ЗШ І-ІІІ ступенів, який виборов ІІ місце з правознавства (учитель Худояр Іван Олексійович);

4.    Біньковська Яна, учениці 9 класу цього ж закладу освіти, яка має ІІ місце з історії (учитель Худояр Іван Олексійович);

5.    Івасюк Альона, учениці 11 класу також цієї школи, яка посіла ІІ сходинку з  української мови та літератури (учитель Попик Світлана Миколаївна);

6.    Горбатенко Сергій, учень 9 класу Жданівського НВК, який отримав 3 місце з біології (учитель Тютюнник Оксана Леонідівна);

7.    Рудь Богдан, учень 9 класу опорного закладу «Калайдинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», який виборов ІІІ місце з трудового навчання (учитель Андреєв Сергій Михайлович);

8.    Кучеренко Сергій, учень 9 класу цього ж опорного закладу. Він має ІІІ місце  з української мови та літератури  (учитель Босікова Ольга Василівна).

Кращі спортсмени, юнаки і дівчата, які досягли переможних результатів у спортивних змаганнях - команди опорного закладу «Вовчицька ЗОШ І-ІІІ ст. – ліцей» - красиві, енергійні, завзяті хлопці і дівчата, які разом зі своїми учителями завжди працюють на результат, на перемогу.

  1. Команда учнів, яка виборола І місце в обласному  відкритому спортивно-масовому заході з популяризації зимових видів спорту для дітей "Олімпійське лелеченя" (учителі Шостак Валерій Михайлович, Ткачук Сергій Володимирович) та ІІ місце у Всеукраїнському спортивно-масовому заході «Спортивна зима» (учителі Ткачук Сергій Володимирович, Костюк Володимир Вікторович)

  2. Команда дівчат, яка здобула ІІІ місце у Чемпіонаті області з баскетболу серед дівчат 2003 року народження (учитель Шостак Валерій Михайлович)

  3. Вихованці гуртка РЦДЮТ «Пішохідний туризм», який працює на базі опорного закладу «Вовчицька ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей»  (керівник Баранов Олексій Анатолійович). Вони посіли ІІІ сходинку у командних змаганнях на дистанції «Смуга перешкод» у відкритій першості станції юних туристів імені Давида Гурамішвілі з пішохідного туризму в приміщенні «Миргородська зима» в залік 22 обласної туристської Спартакіади учнів та студентської молоді Полтавщини

 

«Хто не шанує рідний край, той серцем немічний каліка, безпомічний в своїх ділах», - писав геніальний Тарас Шевченко. Аби не виростали наші діти «славних прадідів великих правнуками поганими» у школах району велика увага приділяється розвитку краєзнавства, організації пошукової роботи за різними напрямками діяльності.

  1. Подяку вручено Кедь Катерині, учениці 11 класу опорного закладу «Вовчицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей» за ІІ місце у ІІ (підсумковому) етапі Регіонального творчого конкурсу «Лінгвістичне краєзнавство» (учитель Ляшенко Наталія Миколаївна).

  2. Сененку Владиславу, учню 6 класу опорного закладу «Калайдинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», за ІІ місце у молодшій віковій групі у IV обласному конкурсі читців «Тарасовими шляхами» (учитель Босікова Ольга Василівна).

Переможці ІІ (обласного) туру Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина - Україна» за напрямами, відповідно, «Із батьківської криниці», «З попелу забуття» та «Географія рідного краю». Це краєзнавчо-пошукові загони опорного закладу «Калайдинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів»:

  1. «Берегиня» (керівники Сичова Валентина Григорівна і Гроза Людмила Василівна)

  2.  «Патріот» (керівники Андреєва Ольга Володим., Десятник Тетяна Василівна)

  3. «Піскарі» (керівники Нечипоренко Микола Григорович, Сліпич Вікторія Борисівна)

 

Та лауреати ІІ туру цієї експедиції:

  1. Василенко Катерина, учениця 9 класу опорного закладу «Вовчицька ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей» (керівник Падалка Наталія Миколаївна)

  2. Пошукова група «Берегиня» Ісківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (керівник Левішко Наталія Іванівна)

  3. Об’єднання «Оберіг» опорного закладу «Калайдинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» - переможцю 35 обласного зльоту юних краєзнавців, присвяченому 65 річниці туристично-краєзнавчого руху на Полтавщині (керівник Мисник Сергій Іванович)

Розділили радість перемог учнів шкіл району у творчих змаганнях. Координатором цієї багатовекторної діяльності є районний Центр дитячої та юнацької творчості. Протягом навчального року вихованці гуртків ЦДЮТ неодноразово святкували перемоги. Радіємо успіхам:

1. Павлової Аміни, вихованки гуртка «Умілі руки» на базі Березотіцької ЗШ І-ІІІступенів (керівник  Даніленко Т.Г.), - І місце в обласній виставці –конкурсі «Знай і люби свій край»;

2. Тацинець Марії, вихованки гуртка «Декоративно-прикладне мистецтво», що працює на базі Жданівського НВК, яка посіла ІІ місце в обласній виставці-конкурсі «Знай і люби свій край» (керівник Манойленко Людмила Федорівна);

3. Сичової Віти, вихованки гуртка «Дивосвіт кольорів», що діє на базі опорного закладу «Калайдинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», яка має ІІІ місце у тій же виставці-конкурсі (керівник Ятел Наталія Григорівна)

4. Глушко Ольги, вихованки гуртка «Циркова студія», що діє на базі Снітинської ЗШ І-ІІІ ступенів - лауреата І премії Всеукраїнського фестивалю-конкурсу мистецтв «Лавина Талантів», яка також посіла ІІІ місце в обласному огляді-конкурсі художньої самодіяльності серед учнів закладів загальної середньої та позашкільної освіти «Веселка» (керівник Руденко Наталія Іванівна)

5. Кілочок Вікторії і Материнської Валерії, вихованок тієї ж «Циркової студії», лауреатів ІІ премії Всеукраїнського фестивалю-конкурсу мистецтв «Лавина Талантів» 

6. Білик Анастасії, учениці Духівської ЗШ І-ІІІ ст., яка здобула ІІ місце у ІІІ-й віковій групі у конкурсі дитячої творчості Полтавської області «Яскраві діти України»

 

Наверх ↑