Виставка дитячих робіт "Зимові фантазії"

Версія для друкуВерсія для друку

Виставка дитячих робіт "Зимові фантазії" 17 січня в галереї  мистецтва Лубенського краєзнавчого музею  відбулося відкриття виставки творчих робіт вихованців гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтв «Зимові фантазії».

Гуртковою роботою цього напрямку охоплено 118 дітей, по 5 базових школах району, навчально-виховний процес  здійснюють лише 5 керівників гуртків.

Вихованці гуртків – учасники обласних, всеукраїнських та міжнародних заходів, переможці обласних конкурсів: образотворчого мистецтва «Барвисте перевесло», «Знай і люби свій край», рукоділля  «Візерунки фантазій», конкурс дитячої творчості «Дивосвіт».

Переглянути вернісаж робіт юних аматорів завітали голова районної ради Григорій Угляниця, виконувач обов’язків голови районної державної адміністрації Сергій Сіряченко, начальник відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Юлія Білокінь, творча інтелігенція Лубенщини, учні міських шкіл.

Сергій Сіряченко наголосив, що 270 представлених робіт є втіленням як безмежної дитячої фантазії, так і особистого бачення світу, його унікальності. Автори представлених робіт, діти у віці від 5 до 15 років, дуже різні, із своїм світосприйняттям і уявленням про життя. Але всіх їх об’єднує віра в добрі справи та позитивне ставлення до дійсності. Роботи на зимову тематику відправлені на передову, зігрівають своїм теплом воїнів АТО, несуть часточку дитячої любові, передаючи атмосферу  сімейного затишку.

        Юлія Білокінь зазначила, що висока мистецька цінність тематичної експозиції вкотре доводить необхідність існування центру дитячої та юнацької творчості, який сприяє згуртуванню творчо обдарованих та здібних педагогів району, які крок за кроком здобувають знання та вміння в позашкіллі, використовуючи новітні форми в гуртковій роботі.  Висловила подяку небайдужим сільським головам: Гаві В.О., Козловській О.М., Тітенку А.П., Білокур Н.В., Пономаренко Н.М. які з розумінням і повагою ставляться до роботи центру творчості, надаючи посильну матеріальну допомогу для роботи гуртків цього напряму.

        Ятел Н.Г., керівник гуртків РЦДЮТ на базі опорного закладу «Калайдинцівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Ф.Д.  Рубцова», поділилася з присутніми багаторічним досвідом роботи.

 Відвідувачі мали можливість доторкнутись до прекрасного, споглядаючи роботи, виконані в різних техніках. Юні майстри, вихованці гуртків на базах опорних закладів: «Калайдинцівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Ф.Д.  Рубцова» (керівник  Ятел Н.Г.), «Вовчицька загальноосвітня школа-ліцей імені В.Ф. Мицика» (керівник Сухомлин Н.В.), «Тарандинцівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені В.А. Симоненка» (керівник  Горбенко О.М.), Березотіцької ЗШ І-ІІІ ступенів (керівник Даніленко Т.Г.), Жданівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад» (керівник Манойленко Л.Ф.) щедро ділилися з усіма бажаючими своїми зимовими фантазіями, даруючи кожному святкову атмосферу новорічно-різдвяних свят. А вихованці гуртка «Співаночка», що працює на базі опорного закладу «Вовчицька загальноосвітня школа-ліцей імені В.Ф. Мицика» (кер. Бондаренко Т.О.), представили  увазі відвідувачів «музичну феєрію», запросивши всіх у казковий світ дитинства.

        Висока мистецька цінність тематичної експозиції вкотре доводить необхідність існування центру дитячої та юнацької творчості, який сприяє згуртуванню творчо обдарованих та здібних педагогів району, які крок за кроком здобувають знання та вміння в позашкіллі, використовуючи новітні форми в гуртковій роботі.

        Висловлюємо подяку небайдужим сільським головам: Гаві В.О., Козловській О.М., Тітенку А.П., Білокур Н.В., Пономаренко Н.М. які з розумінням і повагою ставляться до нашої роботи, надаючи посильну матеріальну допомогу для роботи гуртків цього напряму.

Наверх ↑