Вперше за останні роки з учнями 10-11 класів Полтавської області проведений масштабний військово-патріотичний захід а саме виконання початкової вправи стрільби з автомата бойовими набоями

Версія для друкуВерсія для друку

 

Вперше за останні роки з учнями 10-11 класів Полтавської області проведений масштабний військово-патріотичний захід а саме виконання початкової вправи стрільби з автомата бойовими набоями

Полтавським обласним військовим комісаріатом сумісно з Департаментом освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації в період з 18 по 21 травня 2018 року з учнями 10-11 класів Полтавської області вперше за останні роки проведиться практична складова навчально-польових занять (зборів) з виконанням початкова вправа стрільби з автомата бойовими набоями.

Одночасно на декількох військових полігонах області в тому числі і під Полтавою учні 10-11 класів згідно узгоджених графіків по районно прибувають на визначені комісаріатом та попередньо узгодженими з військовими частинами стрільбища де проходять навчання на декількох навчальних місцях.

Зокрема на військовому стрільбищі 179 навчально-тренувального центру військ зв’язку Збройних сил України, що під Полтавою досвідчені військовослужбовці-викладачі та курсанти Полтавського військового коледжу сержантського складу Військового інституту телекомунікації та інформатизації Державного університету телекомунікацій проводять заняття за тематикою  вогнева підготовка - стрілецька зброя та поводження з нею, правила стрільби по нерухомим цілям та цілям, що з’являються, загальні поняття балістики, ручні гранати та поводження з ними, тактична підготовка - індивідуальні дії солдата та взаємодії у складі двійок, груп, дії солдата у складі бойових груп, відділення, техніка безпеки при проведення стрільб бойовими набоями з АК-74 та одночасно роз’яснюють молоді як стати професійним військовим вступивши до їхнього навчального закладу тим самим агітуючи на службу. Тут же розміщений мобільний агітаційний намет Полтавського міського військового комісаріату, в якому роздають агітаційний матеріал та роз’яснюють умови проходження службу в механізованих бригадах оперативного командування "Північ" Сухопутних військ Збройних Сил України.

Після інструктажу з техніки безпеки учні допускаються для стрільби бойовими набоями з АК-74.з місця по нерухомим цілям і цілям, що з'являються. Під пильним оком військовослужбовців 18 окремої бригади армійської авіації, що дислокується на колишньому військовому аеродромі м. Полтава. учні з положення для стрільби виконують стрільби  9 патронами з розрахунку 3 одиночними 6 чергою. По результатам стрільби учням виставляється оцінка, зокрема: (12-11-10 балів) - уразити обидві цілі і вибити (27-26-25 очок); (9-8-7 балів) - уразити обидві цілі і вибити (22-21-20 очок); (6-5  бали) - уразити обидві цілі і вибити (17-16-15 очок); (3-2-1 бали) - уразити одну ціль або обидві цілі і вибити (12-11-10 очок).

Ажіотаж, цікавість бажання, набути військових навиків та готовність у потрібний час виконати свій обов’язок по захисту батьківщині прослідковується в очах молоді, що прибула на військові стрільбища саме під так повинен закінчуватися навчальній рік з викладання  предмету "Захист вітчизни" так вважає керівництво Полтавського обласного військового комісаріату та Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації.

Заступник військового комісара по роботі з особовим складом підполковник Едуард Бородай

Наверх ↑