«Я хочу, щоб більшість громадян вирішили долю населених пунктів», - сільський голова Калайдинцівської сільської ради Василь Ґава

Версія для друкуВерсія для друку

«Я хочу, щоб більшість громадян вирішили долю населених пунктів», - сільський голова Калайдинцівської сільської ради Василь Ґава 19 лютого голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко та перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко взяли участь у розширеному засіданні сесії сільської ради. З-поміж запланованих до розгляду питань на обговорення винесений перспективний план формування громад області, схвалений обласною радою ще наприкінці минулого року.

Тому, за словами сільського голови Василя Гави, на засідання запрошені керівники району, депутат районної ради Сергій Мисник, а також листоноші, соціальні працівники – ті люди, які найбільше працюють із населенням і можуть донести обґрунтовану інформацію до відома громадян. Василь Олексійович достатньо широко зупинився на законодавчому підґрунті добровільного об’єднання/приєднання громад, розповів про кроки, зроблені Калайдинцівською громадою у цьому напрямку. Мешканці сільської ради схвалюють об’єднання, однак лише з центром у Калайдинцях. Відповідно до перспективного плану області Калайдинцівська сільська рада повинна приєднатися до міста Лубни, але цьому передують ряд процедур, передбачених законодавством, зокрема і громадські слухання та відповідне рішення сільської ради. Однак, будь-яке об’єднання повинно мати позитивний результат для громадян, висловив переконання очільник сільської громади.

Голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко подякувала за запрошення взяти участь у засідання та наголосила, що громадянам передовсім потрібно повно пояснити законодавство, процедуру об’єднання та позитивні зміни об’єднання.  «Ми готові пояснити законодавчі аспекти, але рішення приймати вам», - наголосила Тетяна Качаненко. Крім того, керівники району у своїх виступах зупинилися на найпоширеніших проблемах та відповіли на запитання громадян. Перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко роз'яснив найпоширеніші питання газопостачання, електропостачання та водопостачання населених пунктів, ремонт доріг.

Наверх ↑