Їхні можливості нічим не обмежені. Вони подорожують, спілкуються та займаються екстремальним спортом

Версія для друкуВерсія для друку

Їхні можливості нічим не обмежені. Вони подорожують, спілкуються та займаються екстремальним спортом   Думаєте, річ про багатих і здорових людей? Зовсім ні. Мова йде про людей з інвалідністю, які вже вдесяте зібралися на Лубенщині, де проходять Всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування серед людей з інвалідністю. До участі у змаганнях було заявлено 54 спортсмени з Полтавської та інших областей. Організаторами змагань стали Полтавський обласний осередок Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» (ВОІ СОІУ) та Лубенський районний осередок ВОІ СОІУ за надійної підтримки Лубенської райдержадміністрації.

На урочистому відкритті змагань до присутніх звернулися виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, голова Лубенської міської ради Олександр Грицаєнко, голова Полтавського обласного осередку ВО «Союз осіб з інвалідністю України» Сергій Чумак, голова Лубенського районного осередку ВО «Союз осіб з інвалідністю України» Тетяна Погоріла. Сергій Сіряченко висловив своє захоплення силою духу усіх учасників змагань, передав вітання від голови Лубенської РДА Тетяни Качаненко та побажав присутнім удачі на трасі.

«Це єдиний район в Україні, де проходять подібні змагання, - говорить Сергій Чумак, голова Полтавського обласного осередку ВОІ СОІУ, - навіть у Європі не можуть похвастатися такою активністю. Він також вручив почесну відзнаку Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю України» відповідальному редактору газети «Сила духу» Вікторії Широконос

Змагання проводили головний суддя Неля Олійник та інструктор Андрій. На учасників чекала 900-метрова траса з 15 контрольними пунктами.

Ну що ж, на старт і удачі! Нехай перший ювілей стане лише початком, нехай переможці тріумфують, а інші – готуються до наступних, одинадцятих змагань, які обов’язково відбудуться знову й знову.

 

Наверх ↑