За рік роботи до Центру допомоги врятованим у Полтаві звернулось понад 1700 людей

Версія для друкуВерсія для друку

За рік роботи до Центру допомоги врятованим у Полтаві звернулось понад 1700 людей

 

За рік роботи до Центру допомоги врятованим у Полтаві звернулась 1721 людина, з яких внутрішньо переміщених 70%.

Загалом було надано понад 3190 послуг, з яких 1342 соціальних, 910 психологічних, 659 юридичних. 28 % послуг – у дистанційному форматі.

«Центри допомоги врятованим створені, щоб реагувати на виклики війни. Не всі травми, які завдає війна, є помітними для суспільства. За оцінками ООН, постраждалих від сексуального насильства під час війни у 10-20 разів більше, ніж про це свідчать офіційні дані, – Допомогу тут можуть отримати постраждалі від сексуального насильства, зумовленого війною, внутрішньо переміщені особи, люди, які виїхали із зони бойових дій чи окупованих територій, місцеві мешканці, військовослужбовці, родини військовослужбовців, які загинули, перебувають у полоні або безвісти зникли, а також особи, які пережили полон», – розповіла координаторка Центру допомоги врятованим Наталія Дерябіна

До Центрів можна звернутися із будь-якими питаннями, які виникають у зв’язку з повномасштабною війною. Кваліфіковані спеціалісти надаватимуть необхідну соціально-психологічну, правову чи інформаційну підтримку комплексно та в одному місці безкоштовно, безпечно і конфіденційно.

Довідково: Центр допомоги врятованим у Полтаві створено за ініціативи Офісу Віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, сприяння Урядової Уповноваженої з питань гендерної політики, у партнерстві з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні, завдяки фінансовій підтримці урядів Австрії, Бельгії, Швеції, Франції, у співпраці з Полтавською обласною військовою адміністрацією, Полтавською міською радою та ГО “Інноваційні соціальні рішення”.

 

Наверх ↑