«Завдяки таким діткам, як ви, нам легше воювати»: у Тарандинцівській школі провели урок мужності

Версія для друкуВерсія для друку

«Завдяки таким діткам, як ви, нам легше воювати»: у Тарандинцівській школі провели урок мужності Захід, присвячений 30-ій річниці початку виводу військ з Афганістану, сьогодні відбувся в опорному закладі – Тарандинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів. У центрі села, де встановлений пам’ятник загиблим воїнам, зібралися учні місцевого навчального закладу на чолі із директором, Заслуженим учителем України Миколою Кадукою, голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, сільський голова Тарандинцівської сільської ради Анатолій Тітенко, чекаючи запрошених на захід ветеранів війни в Афганістані.

Невеличкий мітинг розпочав представник Всеукраїнської асоціації ветеранів бойових дій в Афганістані і АТО по Полтавській області Костянтин Авсєєвич, котрий звернувся до присутніх з невеликою розповіддю про значення історичної події для тисяч військових, які виконували інтернаціональний обов’язок в Афганістані. Вшановуючи полеглих солдатів різних воєн, були покладені живі квіти до пам’ятного знака, до меморіальної дошки загиблому в АТО Роману Павленку.

Урок мужності продовжився в актовій залі навчального закладу, де зібралася уся школа. Присутні учні, не приховуючи щирого захоплення, слухали воїнів-афганців, волонтерів, їхні правдиві життєві розповіді про військові будні та неабияку підтримку, яку вони завжди відчували від земляків. За їхніми словами, саме діти, їхні щирі малюнки, їхня підтримка заряджає неабиякою силою і вірою у перемогу.

Наверх ↑