"Зелені" номери на авто та статистика попиту їх серед автовласників Полтавщини

Версія для друкуВерсія для друку

"Зелені" номери на авто та статистика попиту їх серед автовласників Полтавщини

 

На Полтавщині стрімко поширюється використання електрокарів. Насамперед через те, що електромобілі – це найекологічніший вид транспорту, вони є цілком безпечними як для довкілля, так і для здоров’я людей.

Сервісні центри МВС видають для екотранспорту спеціальні "зелені" номерні знаки. Це таблички із символами зеленого кольору та окремими серіями.

Вони закріплюються виключно за електротранспортом - автомобілями, мопедами, мотоциклами, моторолерами, мотоколясками, квадроциклами, трициклами та іншим транспортом, які приводиться в рух електричним двигуном і не має двигуна внутрішнього згоряння

Попит на електрокари в Україні щороку зростає. Лише за минулий рік громадяни зареєстрували 52 257 транспортних засобів з відміткою тип палива «електро».

Статистику по видачі «зелених» номерів сервісними центрами МВС на Полтавщіні надала заступник начальника Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Харківській, Полтавській та Сумській областях Ірина Пархоменко.

Понад 3 600 «зелених» номерних знаків видано мешканцям Полтавщини від початку запуску послуги з жовтня 2020 року.

Як свідчить статистика, всього було закріплено за електрокарами номерних знаків:

2020 рік – 60 комплектів;
2021 рік – 375 комплекти;
2022 рік – 707 комплектів;
2023 рік – 1693 комплекти;
з початку 2024 року – понад 760 комплектів.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

Наверх ↑