Змінено порядок призначення житлових субсидій – з наради з сільськими головами

Версія для друкуВерсія для друку

Змінено порядок призначення житлових субсидій – з наради з сільськими головами   На нараді з головами сільських рад, що відбулася 15 травня за участі голови РДА Тетяни Качаненко, заступника голови РДА Ігоря Нестеренка та керівника апарату райдержадміністрації Олени Пірової  слухали інформацію, зокрема, про новий порядок призначення житлових субсидій з урахуванням змін, внесених постановою Кабміну України від 27.04.2018 №329 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1022».

Начальник управління соціального захисту райдержадміністрації Наталія Ісаєнко інформувала про нововведення, які передбачені у порядку надання субсидій населенню та  наголосила на найбільш важливих змінах. Зокрема, право на субсидію строком на рік втратять люди, які набули право власності вартістю більше 50 тисяч гривень, а також ті, хто має у власності транспортний засіб, якому менше 5 років з дати випуску. Детальніше про зміни у порядку нарахування субсидій дивіться у наступних публікаціях найближчим часом.

Також торкнулися питання забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення. Зокрема, обговорили належні умови для інвалідів-візочників, особливо тих, хто мешкає у багатоповерхівках.

Про можливості безоплатної правової допомоги та затвердження програм правової освіти у сільських радах інформувала начальник відділу право просвітництва Лубенського місцевого центру БПД Лілія Ширстова.

Розглянули також питання реалізації пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб, про залучення інвестицій, про зміни в оформленні документів, інструкцію з діловодства тощо, а також заслухали інформацію завідувача юридичного сектору Тетяни Рак про застосування окремих положень ЗУ «Про запобігання корупції»

 

Наверх ↑