Зустріч з легендою українського кіно Раїсою Недашківською

Версія для друкуВерсія для друку

Зустріч з легендою українського кіно Раїсою Недашківською Чарівний  місяць буяння природи, яскравості барв, справжнього тепла подарував лубенцям незабутню зустріч з народною артисткою України, актрисою театру і кіно, кавалером ордена княгині Ольги Раїсою  Недашківською.  На гостину до  районної бібліотеки імені Володимира Малика Раїса Степанівна завітала разом з нашою землячкою –  поетесою, журналісткою Ніною Шаварською  та  скрипалем  Олександром Шевченком. На лубенській землі гостей щиро привітала начальник відділу культури і туризму районної державної адміністрації Людмила Пазенко.

Горда та мудра, як давньоруська княгиня, надзвичайно щира і відкрита, як справжня українка, Раїса Степанівна розповідала про свої незабутні ролі, про зустрічі з видатними кінорежисерами  та артистами, про  творчі  поїздки до зони АТО. У творчій палітрі артистки чимало яскравих фарб і неймовірних образів,  серед яких Мавка та Катерина Білокур. Літа спливають, а врода Раїси Степанівни не в’яне, а енергія вражає. Її життя насичене  справами: вона записується на радіо і телебаченні,  допомагає творчим людям  та багато сил і часу присвячує громадській роботі.

Лубенці, які сповна заповнили читальну залу книгозбірні,  мали змогу  насолодитися талантом  великої артистки та прослухати в її виконанні  твори Лесі Українки -  легенду «Щастя»  та уривок з поеми «Лісова пісня», переглянути уривки з кінострічок. Неповторну атмосферу заходу створили чудові українські пісні, які співав  увесь зал під акомпанемент скрипаля Олександра Шевченка.

Зустріч із  надзвичайно талановитою  Жінкою залишила незабутні враження в серцях представників різних поколінь лубенців, які доторкнулися  до життєдайного  джерела таланту Раїси Степанівни Недашківської. А тому щира вдячність депутату Полтавської обласної ради, регіональному директору ТОВ «Баришівська зернова компанія» Василеві Стасовському за фінансову допомогу в організації дивовижного дійства.

 

Наверх ↑