Зустріч з народними депутатами з питань законодавчих ініціатив щодо земельної реформи

Версія для друкуВерсія для друку

Зустріч з народними депутатами з питань законодавчих ініціатив щодо  земельної реформи

29 листопада відбулася зустріч з народними депутатами з питань законодавчих ініціатив щодо  земельної реформи. Зустріч розпочав виконувач обов’язків голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, який представив учасників обговорення: народних депутатів Анастасію Ляшенко, Олексія Красова, голову Комітету з питань аграрної та земельної політики Миколу Сольського, заступника голови Комітету з питань аграрної та земельної політики Павла Халімона. До жителів свого виборчого округу звернулася Анастасія Ляшенко, подякувала виборцям за довіру та повідомила про правки, які будуть вноситися до закону про землю.

Голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський окреслив передумови прийняття земельного закону, поінформував про початок законодавчих процедур щодо земельних відносин, відміну мораторію на запровадження обігу земель в Україні. Зокрема, він зазначив, що цей процес абсолютно публічний і має на меті, передовсім, виявити наявні проблеми та нюанси, щоб зробити обіг земель  прозорим, прийнятним як для пайовиків, так і для землекористувачів.

Зокрема, що важливо, особи та підприємства, що користуються землею на умовах оренди,  матимуть першочергове право придбання земельних ділянок. «Головна мета земельної реформи – замість сірого зробити біле», - не раз наголосив Микола Сольський. Це означає навести лад та порядок у земельних правовідносинах. Сьогодні йдуть напрацювання поправок до закону про землю, продовжується діалог з різними зацікавленими особами: керівниками об’єднаних територіальних громад, фермерських  господарств, селянами одноосібниками, пайовиками-орендодавцями, працівниками соціальної сфери у сільській місцевості тощо.

Загалом, вийшов конструктивний діалог: присутні активно ставили запитання, отримуючи чіткі й розгорнуті відповіді. В дискусії брали активну участь депутати районної ради Олексій Устименко, Олексій Коваленко, Віталій Трубніков,  Григорій Мочоний, Сергій Мисник, Микола Береза. Звісно, щоб знайти розумний компроміс, треба ще багато працювати, проте процес іде і присутні висловили свої пропозиції і бачення стосовно даної теми.

 

Наверх ↑