Міжнародні партнери на Полтавщині допомагають забезпечити ВПО належні умови проживання

Версія для друкуВерсія для друку

Міжнародні партнери на Полтавщині допомагають забезпечити ВПО належні умови проживання

 

Питання подальшої співпраці обговорили в Полтавській ОВА на зустрічі з міжнародними партнерами – представниками регіонального офісу Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців у м. Дніпро.

Із початку повномасштабного вторгнення УВКБ ООН стало надійним партнером Полтавщини із забезпечення належних умов проживання для внутрішньо переміщених осіб.

«На Полтавщині нині проживають 163 тисячі людей, які знайшли прихисток у нашій області з початку російського повномасштабного вторгнення. Облаштовані й діють 64 місця тимчасового поселення на базі державних, комунальних та приватних закладів і установ. Нині там мешкають понад 3400 людей, та потреба в забезпеченні людей житлом залишається актуальною», – зазначив на зустрічі перший заступник начальника Полтавської ОВА Богдан Корольчук.

Перспективні напрями забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб – віднесення об’єктів житлової нерухомості, які не використовуються, до відумерлої спадщини та збільшення потужностей існуючих МТП.

Нині в області за сприяння УВКБ триває ремонт чотирьох місць тимчасового поселення внутрішньо переміщених осіб.

«Наша організація тісно співпрацює з Полтавщиною вже тривалий час. На початку 2022 року ми забезпечували переселенців продуктовими наборами та предметами першої потреби. Нині беремо активну участь у ремонті МТП. Також є можливість надати модульні будиночки площею 25 та 35 квадратних метрів для встановлення на місці зруйнованого житла. Вони обладнані меблями та технікою», – розповів голова саб-офісу УВКБ ООН у м.  Дніпро Федеріко Серсале.

2025 року УВКБ ООН також підтримуватиме Полтавщину. Щоб оптимізувати строки надходження допомоги від моменту запиту до постачання необхідних матеріалів, товарів чи послуг, в області підготують відповідний перелік та нададуть партнерам для планування роботи. 

 

Наверх ↑