На Полтавщині ветерани війни отримують якісні медичні послуги

Версія для друкуВерсія для друку

На Полтавщині ветерани війни отримують якісні медичні послуги

 

Питання надання медпослуг ветеранам війни Полтавською обласною клінічною лікарнею імені М.В. Скліфосовського розглянули на засіданні Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при ОВА.

Медичну допомогу їм надають у профільних стаціонарних відділеннях і центрі «Ветеран».

На базі обласної лікарні створений Центр психологічної реабілітації, де працюють дві мультидисциплінарні команди. Вони проводять психосоціальні реабілітаційні роботи з ветеранами й військовослужбовцями. Під час реабілітації застосовують групові та індивідуальні форми роботи.

«В області витримують баланс із надання медичних послуг ветеранам війни, людям з інвалідністю внаслідок війни, членам родин загиблих. Це вкрай потрібно. Заклади охорони здоров’я не тільки надають медичну допомогу, а поступово переходять до сучасної реабілітації», – наголосив директор Департаменту охорони здоров’я ОВА Віктор Лисак.

Члени координаційної ради також звернулися до обласної влади з проханням посприяти у вирішенні питання встановлення в Полтавському музеї важкої бомбардувальної авіації – філії Національного військово-історичного музею України додаткових конструкцій для розміщення на них меморіальних відомостей про загиблих полтавців на російсько-українській війні в 2022-2023 роках.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Вікторія Пилипенко передала голові громадської організації «Спілка учасників АТО Решетилівщини» Олегу Мотузку пам’ятний знак 116-ї окремої бригади територіальної оборони, яким нагороджено волонтера Ігоря Біленького.

Інформує ОВА

Наверх ↑