Правоохоронці розслідують викрадення дівчинки з Кременчуцького перинатального центру

Версія для друкуВерсія для друку

Правоохоронці розслідують викрадення дівчинки з Кременчуцького перинатального центру

 

14 липня у Кременчуцькому перинатальному центрі зникла новонароджена дитина. На брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОВА Віктор Лисак і речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв розповіли про деталі інциденту.

Зникнення дівчинки помітила її мама о 16:08.

«Після отримання повідомлення про зникнення дитини на місце прибула слідчо-оперативна група. Правоохоронці встановили, що мати новонародженої виходила в їдальню, а коли повернулася, дочки вже не було. Дитина сусідки по палаті була на місці. Медперсонал закладу одразу викликав правоохоронні органи», – розповів Юрій Сулаєв.

Відомо, що дівчинка народилася 11 липня здоровою, медичної допомоги не потребувала, 15 липня породіллю готували до виписки.

«Усі пологові стаціонари області нині доступні до відвідування, це відкриті заклади. У вихідний день у Кременчуцькому перинатальному центрі на зміні були 2 дитячі медсестри, акушерка, молодший персонал, 11 породіль. У неділю був відкритий один вхід для пацієнтів і відвідувачів, – розповів Віктор Лисак. – Нині в даному закладі триває службова перевірка, створена відповідна комісія Департаменту охорони здоров’я міськвиконкому. За час військового стану всі пологові стаціонари Полтавської області були перевірені щодо якості надання допомоги. Комісія Департаменту охорони здоров’я ПОВА відвідувала і Кременчуцький перинатальний центр. Кожен заклад сам дбає про безпеку і створює регламент роботи».

За даним фактом слідчі поліції під процесуальним керівництвом Кременчуцької окружної прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст. 146 Кримінального кодексу України «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини, що спричинило тяжкі наслідки». Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі строком від 5 до 10 років.

«Начальник ГУНП у Полтавській області Євген Рогачов із учорашнього дня працює й організовує роботу слідчо-оперативної групи у Кременчуці. До розкриття цього зухвалого злочину задіяні всі слідчі та оперативники», – зауважив Юрій Сулаєв.

Породілля проживає в Глобинській громаді. Правоохоронці звертаються до жителів Кременчуцького району, щоб у разі наявності інформації щодо вчиненого злочину звернулися до поліції Кременчука. Будь-яка інформація може бути цінною, пришвидшить розслідування та допоможе встановити місце знаходження дитини.

Звернутися до поліції можна за телефонами: 098 7392630, 098 1899944, 099 79333504 або «102». Можна також особисто прийти до найближчого відділення поліції.

 

https://www.youtube.com/watch?v=38wAqdVb6Fg

Наверх ↑