Президент України відзначив жителів Полтавщини з нагоди Дня Української Державності

Версія для друкуВерсія для друку

Президент України відзначив жителів Полтавщини з нагоди Дня Української Державності

 

Президент Володимир Зеленський з нагоди Дня Української Державності та Дня хрещення Київської Русі – України відзначив державними нагородами військових і представників інших професій та вручив паспорти українцям, яким виповнилося 14 років. Участь у заході взяв начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

«Наша державність – це ваше досягнення: усіх, хто заради України бʼється, працює, обʼєднує світ, навчається, поширює правду і готує для Росії відповідальність за все скоєне проти нас. Наша державність – це ви і є, кожен і кожна, хто переживає за Україну, пишається Україною і робить усе, що тільки може, щоб Україна перемогла», – сказав Володимир Зеленський.
Глава держави нагородив орденом «Золота Зірка» Героя України старшого солдата Івана Чорного.

Іван Чорний у жовтні торік самостійно прийняв бій проти чотирьох російських загарбників, які десантувалися з БМП. Озброєний автоматом і гранатою, самостійно придушив вогневий спротив та знищив усю десантну групу. Пізніше захопив та зайняв ворожі укріплення і знищив пʼятьох російських окупантів – трьох у стрілецькому бою та двох у земляному укритті.

Крім цього, Глава держави вручив паспорти громадянина України 27 дітям захисників, волонтерам, переможцям олімпіад і міжнародних інтелектуальних конкурсів. Серед них п'ятеро – з Полтавщини. Це Роман Дудка, Єлизавета Шмига, Захар Андрущенко, Назарій Шарий та Олександр Сінкевич.

«Держава – це її люди. Віддані та сильні духом, незламні й мотивовані стояти пліч-о-пліч задля спільної мети – перемоги над ворогом. І кожен у цій боротьбі важливий. Від часів Київської Русі до сьогодення – всі ми творимо нашу державність. Незалежну та самобутню Україну», – сказав Філіп Пронін.

Наверх ↑