У День українського добровольця обговорювали проблеми учасників АТО

Версія для друкуВерсія для друку

У День українського добровольця обговорювали проблеми учасників АТО Сьогодні, 14 березня, вдруге поспіль Україна відзначає тих, хто з самого початку подій на Сході стоїть на варті української державності – День українського добровольця. На Лубенщині до цієї події приурочили засідання круглого столу з учасниками АТО та керівництвом райдержадміністрації.

Задля вшанування мужності та героїзму захисників України – патріотів, - та для обговорення актуальних питань учасників антитерористичної операції  зібралися голова Лубенської райдержадміністрації Тетяна Качаненко, її перший заступник Сергій Сіряченко та заступник  Ігор Нестеренко, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, голови сільських рад, учасники АТО, засоби масової інформації.

Про соціальний захист учасників антитерористичної операції та учасників Революції Гідності інформувала Ісаєнко Наталія Василівна – начальник управління  соціального захисту населення райдержадміністрації. Ветерани дізналися про пільги, надані різним категоріям учасників АТО у минулому році та плани на цей рік, отримали відповіді на болючі запитання.

Харченко Ірина Василівна – директор Лубенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розповіла про особливості соціальної роботи з демобілізованими учасниками АТО та членами загиблих учасників АТО, про проблеми у родинах та необхідність психологічної реабілітації ветеранів. З приводу професійної адаптації воїнів АТО інформувала Манжара Тетяна Миколаївна – начальник відділу активної підтримки безробітних Лубенської філії Полтавського обласного центру зайнятості. Вона розповіла про послуги, що надає центр зайнятості учасникам АТО. Також торкнулися  особливостей оформлення права власності на земельну ділянку для учасників АТО у державному реєстрі речових прав. З даного питання виступила Зінченко Вікторія Вікторівна – начальник відділу з питань організації діяльності центру надання адміністративних послуг.

Тетяна Качаненко висловила вдячність голові облдержадміністрації Олександру Головку та начальнику головного управління Держгеокадастру у Полтавській Вадиму Чувпилу за допомогу, яку вони постійно надають у вирішенні земельних питань, адже ті постійно викликають багато емоцій та запитань та активно обговорюються. 

Друга частина заходу включала урочистості з приводу Дня добровольця. Тетяна Качаненко привітала учасників АТО з Днем добровольця, висловила глибоку вдячність патріотам та запевнила, що буде всіляко підтримувати учасників АТО в усіх починаннях. Також вона вручила подяки райдержадміністрації за активну життєву позицію, проявлену мужність і героїзм на Сході України у боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність України та з нагоди Дня добровольця, якими відзначено: Валерія Реву, Сергія Глущенка, Сергія Власенка, В’юницького Олександра та Супоненка Романа.

Голова громадського об'єднання «Лубенська районна спілка ветеранів антитерористичної операції» Леонід Шабля подякував очільниці району за підтримку та щиро привітав побратимів з Днем українського добровольця. Учасникам АТО вручили медалі «Доброволець» за мужність і відвагу, проявлені під час виконання громадянського обов’язку в зоні АТО. Коли серед нагороджених оголосили Артема Розуменка та Віктора Дмитренка, медалі для яких з графою «посмертно» будуть вручені родичам, зал одностайно встав, висловлюючи повагу й глибоку скорботу за загиблими.

Душевну атмосферу на заході створювали артисти району. Перед ветеранами виступили народний аматорський вокальний ансамбль «Чарівниця» Вовчицького БК, Олена Мацак, Катерина Мисник, Віра Тараненко, Алла Самозвон, Микола Ужакін. По завершенню урочистостей для учасників АТО була приготовлена солдатська каша.

 

Наверх ↑