У Лубенській районній військовій адміністрації відзначили День Соборності України

Версія для друкуВерсія для друку

У Лубенській районній військовій адміністрації відзначили День Соборності України
 

Сьогодні, 22 січня, у приміщенні Лубенської райвійськадміністрації відбулися урочистості з нагоди 105-ї річниці від дати проголошення Соборності України. До заходу долучилося керівництво адміністрації, працівники апарату та структурних підрозділів, представники органів місцевого самоврядування, військовослужбовці.

Розпочали урочистості з традиційної хвилини мовчання на згадку про воїнів-патріотів, які в різні роки й століття віддавали своє життя за незалежність та суверенітет нашої країни.

З визначним державним святом учасників заходу привітав начальник Лубенської РВА Сергій Сіряченко. У своєму виступі він наголосив: «Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього, як на полі бою, так і в тилу. Тож, кожному варто пам’ятати: наша єдність сьогодні – це наша зброя!»

Очільник району побажав всім присутнім міцного здоров’я, добробуту, злагоди, взаєморозуміння та миру.

З нагоди Дня Соборності України знаками народної пошани - орденами «За мужність і відвагу» від громадської організації «Лубенська районна спілка ветеранів антитерористичної операції» (керівник Леонід Шабля), за підтримки благодійного фонду «Честь і Совість» (керівник Оксана Каневська) на урочистому заході нагородили захисників Сергія Мироненка та Сергія Назаренка. 

Акт Злуки, проголошений 105 років тому – 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві, став епохальною історичною подією, коли українські землі об’єдналися в одній державі. Це - основоположна віха нашого державотворення, що увінчала соборницькі прагнення мільйонів українців.

 

Наверх ↑