У Лубенській районній військовій адміністрації відзначили День українського добровольця

Версія для друкуВерсія для друку

У Лубенській районній військовій адміністрації відзначили День українського добровольця

 

Сьогодні, 14 березня, у приміщенні райвійськадміністрації відбулися урочистості з нагоди Дня українського добровольця.

До заходу долучилося керівництво адміністрації, працівники апарату та структурних підрозділів, військовослужбовці, волонтери, представники установ та організацій Лубенщини, громадськість.

Хвилиною мовчання на згадку про воїнів-патріотів, які віддавали своє життя за незалежність та суверенітет нашої країни, розпочали урочистості.

Після - з вітальним словом до присутніх звернувся начальник Лубенської РВА Сергій Сіряченко. У своєму виступі він зазначив: «Сьогодні ми вшановуємо справжніх героїв, котрі у складний для Батьківщини час відважно стали на її захист». Очільник району подякував всім добровольцям, які починаючи з 2014 року, свідомо та віддано захищають свободу української держави. Він побажав присутнім міцного здоров’я, сталевої витримки та найшвидшої Перемоги.

З нагоди Дня добровольця на заході відзнакою Міністра оборони України «За поранення» нагородили Сергія Мироненка. Медалі «За гідність та патріотизм» отримали Євгеній Чернета, Олександр Попович, Анатолій Бала.

Не оминули увагою в цей день також небайдужих мешканців району, які активно та віддано допомагають бійцям добровольчих батальйонів на фронті. Зокрема, подяки від Благодійного фонду «Честь і Совість» (керівник Оксана Каневська) та громадської організації «Лубенська районна спілка ветеранів антитерористичної операції» (керівник Леонід Шабля) на урочистому заході вручили представникам установ та організацій, головам мікрорайонів, волонтерам.

Нагадаємо, День українського добровольця встановлений Верховною Радою у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

Наверх ↑