У Полтавській ОВА обговорили особливості втілення проєкту МОМ «Відновлення та підтримка громад»

Версія для друкуВерсія для друку

У Полтавській ОВА обговорили особливості втілення проєкту МОМ «Відновлення та підтримка громад»

 

 

У Полтавській облвійськадміністрації відбулася зустріч заступника начальника ПОВА Володимира Василенка, фахівців Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОВА, представників Миргородської громади з командою Міжнародної організації з міграції. Обговорили особливості реалізації проєкту «Відновлення та підтримка громад», учасницею якого стала Миргородська громада.

«Міжнародне партнерство є ефективним інструментом посилення спроможності громад. А успішна громада – головна рушійна сила регіонального відновлення. Реалізація цього проєкту сприятиме соціальному та економічному розвитку Миргородської ТГ. Громада вже має затверджену Стратегію розвитку. Тому на цей етап не доведеться витрачати час і кошти», – зазначив заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко.
Проєкт «Відновлення та підтримка громад» Міжнародна організація з міграції реалізує за підтримки уряду Німеччини. Він розрахований до 2027 року та передбачає залучення 1 млн доларів.
«Наш проєкт покликаний адаптувати заходи з відновлення до місцевого контексту та потреб і зосередитися на пріоритетах, визначених самими громадами. Основна увага буде зосереджена на підвищенні загальної стійкості громади до потенційних викликів», – говорить програмний менеджер МОМ Лейла Салехіравеш.
У найближчих планах Міжнародної організації з міграції – зустріч із представниками громад, щоб спільно визначити потреби, обрати об’єкти для відновлення чи будівництва. Це можуть бути заклади освіти, культури, охорони здоров’я, комунального сектору тощо.
Зустріч із міжнародними партнерами відбулася в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

Наверх ↑