В Україні за останні пів року встановили рекордну кількість базових станцій мобільного звʼязку

Версія для друкуВерсія для друку

В Україні за останні пів року встановили рекордну кількість базових станцій мобільного звʼязку

 

Через ворожі обстріли телеком-інфраструктура України постійно руйнується. Це створює нагальну потребу забезпечити населення стабільним зв'язком навіть у воєнний час. Міністерство цифрової трансформації України разом із ключовими стейкхолдерами сфери працюють над покращенням та відновленням звʼязку по всій Україні, особливо на територіях, які потерпають від обстрілів.

За інформацією Мінцифри, мобільні оператори постійно збільшують покриття населення мобільним зв’язком та інтернетом. У середньому на місяць запускають 240 базових станцій. За останні пів року встановили рекордні 2 295+ веж у понад 300 населених пунктах.

У травні Мінцифри разом з партнерами презентували стратегію розвитку електронних комунікацій до 2030 року. Одна з ключових цілей – 98% населення України до 2030 року має мобільний зв’язок та широкосмуговий доступ до інтернету. Зараз цей показник становить 91%.

Дякуємо всім, хто сприяє розвитку телеком-сфери та продовжуємо працювати разом, щоб забезпечити зв’язком кожного українця.

Наверх ↑