Звернення начальника Лубенської районної військової адміністрації до Дня вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф

Версія для друкуВерсія для друку

Звернення начальника Лубенської районної військової адміністрації до Дня вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф

 

Вже третій рік поспіль 4 червня ми вшановуємо пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф проти України.

Історія заснування цього сумного дня повертає нас у серпень 1982 року. Саме тоді, під час засідання Генеральної Асамблеї ООН, членами цієї міжнародної організації було ухвалене рішення про започаткування відзначення Міжнародного дня безневинних дітей – жертв агресії.

На щастя, впродовж майже 23-х років свого існування, як незалежної держави, Україна розвивалась та рухалась вперед мирним шляхом. Відтак питання захисту дітей, жертв збройної агресії, не було для нас настільки болючим і актуальним. Все змінилося 2014 року, коли росія спочатку анексувала Крим, а потім розпочала бойові дії на Донбасі.

За час війни постраждали десятки тисяч українських дітей, деякі навіть не встигли побачити цей світ. На жаль, щоденно кількість жертв у місцях ведення активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях продовжує зростати.

Сьогодні кожен із 7 з половиною мільйонів маленьких українців, навіть якщо і не має тілесних чи психологічних уражень та ушкоджень, так чи інакше зазнав порушення прав: на особисте життя та захист від посягань на нього; на захист від усіх форм фізичного та психологічного насильства; на відпочинок і дозвілля, освіту та родину; на захист від усіх форм сексуальної експлуатації та сексуальних розбещень; у багатьох випадках – права на батьків.

Факти вбивств та поранень наших дітей, сексуального насилля над ними, їх депортації та примусового переміщення росією є свідченням геноциду українського народу.

Світ не має стояти осторонь, адже найвища цінність сучасного соціуму — це людське життя!

У День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії росії ми закликаємо суспільство зупинити ворога, разом з Україною робити все можливе аби відлік невинних дитячих жертв зупинився!

 

 

 Начальник районної

військової адміністрації

Сергій Сіряченко

 

 

 

Наверх ↑