Звернення начальника Лубенської районної військової адміністрації з нагоди Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Версія для друкуВерсія для друку

Звернення начальника Лубенської районної військової адміністрації з нагоди Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

 

Сьогодні, 18 травня, Україна разом із всім світом згадує жахливі події 1944-го року, коли, за вказівкою вождів режиму, примусово депортували у віддалені регіони Радянського Союзу понад 190 тисяч кримських татар.

Жахливий, злочинний акт, вчинений проти корінних мешканців півострова, призвів до незліченних втрат. Протягом кількох днів цілий народ було позбавлено Батьківщини. В ешелонах смерті, в місцях спецпоселень загинули тисячі безневинних людей. Це був геноцид щодо мирного населення, яке вклало свою працю, талант, творче натхнення в розбудову Криму.

Сьогодні, в умовах тимчасової окупації півострова російською федерацією, коли переслідування лише посилюються, вшанування на загальнодержавному рівні пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу та демонстрація солідарності в боротьбі за відновлення їхніх прав набуває надважливого значення.

Ми схиляємо голови перед пам’яттю громадян безжально знищених злочинними режимами та щиро віримо, що всі страждання, тяжкі випробування кримськотатарського народу мають завершитися, адже, Україна неодмінно відстоїть свою територіальну цілісність та свободу.     

 

 Начальник районної

військової адміністрації

Сергій Сіряченко

 

 

 

Наверх ↑