Пам’ятка безпечної поведінки під час літніх канікул! 31.05.2024

Версія для друкуВерсія для друку

Пам’ятка безпечної поведінки під час літніх канікул!

 

Розпочинаються літні канікули. Це чудова нагода для оздоровлення, розваг та нових вражень. Проте, щоб відпочинок не був зіпсований, варто не забувати про елементарні правила безпеки.

Тож, дорогі діти!

Пам'ятайте, що гуляти та гратися дозволено тільки у відведених для цього місцях. Це можуть бути дитячі майданчики, сквери, парки. Небезпечними для ігор є сходи, підвали, горища, будівельні майданчики, ліфти, недобудови.

Під час канікул обов'язково дотримуйтесь техніки пожежної безпеки. Не намагайтеся запалити самостійно вогонь, кидати у нього незнайомі предмети. Найкраще - повідомити дорослих про розпалене вогнище та сторонні предмети.

Будьте обережні з електроприладами: не витягайте вилку з розетки під час роботи, не торкайтеся приладів мокрими руками, не користуйтеся несправною технікою, не бавтеся з розеткою.

Не впускайте додому незнайомих вам людей. Не говоріть з ними на вулиці, не приймайте подарунків, не підходьте до незнайомих машин.

На вулиці потрібно пам'ятати про правила дорожнього руху. Переходити дорогу - тільки у встановлених місцях, слідкувати за сигналами світлофора. Не забувайте, виїжджати на проїжджу частину на велосипеді, роликах, скейті - суворо заборонено.

Під час відпочинку на річці/ставку/озері обов'язково дотримуйтеся правил поведінки поблизу водойм.

Щоб уникнути сонячного чи теплового удару, у спекотні дні намагайтеся уникати сонця з 12 до 17 години.

Дотримуйтеся правил поведінки у громадських місцях: будьте культурні та ввічливі, не галасуйте, не забруднюйте довкілля.

Завжди пам'ятайте своє прізвище, домашню адресу, номер телефона мами чи тата. Тримайте мобільний зарядженим. Якщо ви загубилися - зверніться до дорослих по допомогу.

 

Шановні батьки!

Не залишайте дітей без нагляду, будьте уважними до них та їхньої поведінки.

Знайте, де і з ким перебувають ваші діти, чим вони займаються.

Якщо малечу доводиться залишити вдома саму – проведіть інструктаж з техніки безпеки та залиште номери, за якими можна звертатися по допомогу.

Відпускаючи дитину на прогулянку, нагадуйте їй правила дорожнього руху.

Наголошуйте, що категорично забороняється ходити біля водойм без нагляду дорослих.

Поясніть, чому не можна наближатися до підозрілих предметів на вулиці та як діяти у разі сигналу повітряної тривоги.

Розкажіть своїй дитині, що незнайомці можуть бути небезпечними.

 

Дотримуйтесь важливих правил і бережіть себе! Гарного відпочинку!

Наверх ↑