Протокол засідання Громадської ради при Лубенській райдержадміністрації від 09.02.2018

Версія для друкуВерсія для друку

Протокол
засідання Громадської ради при  Лубенській райдержадміністрації

від 9 лютого 2018 року

 

Присутні: 17 членів Громадської ради, голова райдержадміністрації Т.П. Качаненко, перший заступник голови райдержадміністрації С.М. Сіряченко, заступник голови райдержадміністрації Нестеренко І.І, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Н.В. Ісаєнко, начальник Лубенського об’єднаного управління ПФУ у Лубенському районі Соломаха Т.В., в.о. начальника Лубенського обласного госпіталю для ветеранів війни Бондаренко О.М., прораб лубенської дільниці ПАТ «Укрдорбуд» Цимбал А.Ф., начальник відділу з питань оборонно-мобілізаційної роботи та цивільного захисту райдержадміністрації Чудак М.Д., начальник відділу внутрішньої політики та контролю апарату райдержадміністрації Бутрим Т.О., ЗМІ. 

Відсутні з поважних причин: Лапко О.Г., Сухомлин В.В., Грицаєнко Л.І.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1.     Про стан утримання доріг загального користування на території Лубенського району в зимовий період 2017-2018 років.

2.     Про хід виконання Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

3.     Про створення центру реабілітації учасників АТО.

4.     Про затвердження плану роботи Громадської ради при Лубенській райдержадміністрації на 2018 рік.

 

Відкрив засідання голова Громадської ради В.В. Новіков, котрий оголосив повістку денну,  представив учасників засідання та запропонував ознайомитися з пам’ятками щодо покрокового реформування галузі охорони здоров’я, які були розповсюджені серед членів Громадської ради на початку засідання.

1.     Слухали:

Ісаєнко Н.В. з питань соціальних гарантій постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС, виконання районних та обласних програм (виступ додається).

Соломаху Т.В. щодо пенсійного забезпечення осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

Чудак М.Д., Юрченко А.В., котрі вийшли з пропозицією до Громадської ради підтримати звернення чорнобильців до вищих владних інстанцій щодо захисту своїх прав та виконання Закону України.

Виступили:

Тимошенко С.В. цікавився перерахунком пенсій відповідно до збільшення мінімальної заробітної плати.

Банков Ф.О. висловив підтримку вимог чорнобильців та переконання у тому, що депутатський корпус районної ради теж підтримає подібне звернення, адже питання можна зрушити лише спільними зусиллями. Крім того, на його думку слід звернути увагу на соціальний захист інших категорій населення.

Гузь П.О. наголосив на низькому відсотку виконання рішень судів. За його словами, звернення потрібно підтримати.

Коноваленко О.В. цікавився, чи зніми «круглий стіл», проведення якого заплановане на 13 лютого напругу серед населення?

Качаненко Т.П. підтримала звернення чорнобильців. Такий метод роботи, за її словами, є дієвим і свідчить про ефективну роботу громадськості. У таких важливих питаннях потрібно знаходити компроміс, у цьому випадку компроміс повинен бути один – виконувати Закон.

Вирішили:

1.     Інформацію про хід виконання Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи» взяти до відома.

2.     Звернутися до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства фінансів України, народних депутатів України К. Іщейкіна, Р. Богдана, І. Мосійчука щодо покращення соціального захисту осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС (звернення додається).

3.     Рекомендувати громадській організації ветеранів та інвалідів Лубенського району «Союз Чорнобиль України» звернутися з листом до районної ради щодо розгляду цього питання на черговій сесії районної ради.

 

Голосували: за - 17, проти – 0, утрималися - 0.

2.     Слухали:

Новікова В.В., який наголосив на важливості і актуальності порушеного питання.

Бондаренка О.М. з інформацію про функціонування закладу і необхідність відкриття центру реабілітації учасників АТО.

Виступили:

Угляниця Г.М. висловив пропозицію використати приміщення колишньої школи у с. Великий В’язівок для майбутнього центру. Території достатньо, щоб у перспективі зробити заклад санаторного типу.

Юрченко А.В. висловив пропозицію використати приміщення колишньої залізничної лікарні і розмістити там центр реабілітації.

Силка В.М. підтримав запропоновану ідею і висловив переконання, що всі громадські організації теж підтримають цю справу.

Биченко В.О. поцікавився, чи будуть залучатися кошти обласного бюджету на придбання діагностичної апаратури?

Банков Ф.О. висловив пропозицію звернутися до обласної ради та облдержадміністрації  з проханням виділити кошти для реалізації проекту.

Вирішили: 1.Надану інформацію взяти до відома.

2.Підготувати звернення до голови облдержадміністрації та голови обласної ради щодо виділення коштів на фінансування проекту та медперсонал.

3. Створити ініціативну групу у складі членів Громадської ради Коноваленка О.В., Биченка В.О., Новікова В.В., Юрченка А.В. та в.о. начальника госпіталю Бондаренка О.М. для зустрічі з головою обласної ради.

Голосували: за – 17, проти – 0, утрималися – 0.

 

3.     Слухали:

Сіряченка С.М., який порушив питання облаштування вагових комплексів на дорогах району. Наразі вносяться пропозиції про місця їх встановлення. Лубенський район – другий про протяжності доріг після Кобеляцького. На 2018 рік на ремонт доріг загального користування планується витратити близько 20 млн. грн. з обласного бюджету. Дороги, які підлягають відновленню у 2018 році:

Лубни-Тишки-Ісківці

Хорошки-Снітин-Вовчик

Лубни-В’язівок-Мацківці-Лукім’я

В’язівок-П’ятигірці

Новооріхівка-Покровська Багачка

Шеки-Сенча-Хитці-Снітин

Лохвиця-Вирішальне-Лубни

Органами місцевого самоврядування розроблено проектно-кошторисні документації, за якими будуть проводитися ремонтні роботи.

Обговорив також питання зимового утримання доріг, подякував усім, хто тим чи іншим чином долучився до прочищання снігу та посипання їх піщано-сольовою сумішшю: сільським головам, керівникам сільськогосподарських підприємств, фермерам. 

Цимбала А.Ф. доповів про виконані роботи та мусив дати відповідь на кілька наболілих запитань, адже прочистка доріг та посипання протиожеледною сумішшю хоч і виконувалися, але з великою затримкою.

Виступили:

Коноваленко О.В. поцікавився тим, хто підписує акти прийому після проведення доріг.

Биченко В.О. запропонував встановити громадський контроль за якістю ремонту доріг.

Качаненко Т.П. наголосила на тому, що саме громадськість може і повинна впливати на всі аспекти життєдіяльності району.Такий стан доріг не влаштовує ні владу, ні громадськість, тому контроль за станом розчищення і ремонту доріг буде серйозним.

Вирішили:

1.     Інформацію доповідачів взяти до відома.

2.     Підготувати звернення до ОДА щодо встановлення громадського контролю над якістю проведення ремонтних робіт.

Голосували: за – 17, проти – 0, утрималися – 0.

4.     Слухали:

Новікова В.В., який зауважив, що проект Плану роботи Громадської ради на 2018 рік був попередньо розданий членам ГР для вивчення і внесення змін.

Виступили:

Тимошенко С.В. запропонував включити до плану роботи на 2018 рік питання про стан правопорядку й запобігання злочинності в районі та соціальний захист працівників поліції, зокрема, учасників АТО; екологічний стан річки Сула; організації сміттєзвалищ.

Вирішили: Затвердити План роботи Громадської ради на 2018 рік зі змінами.

Голосували: за – 17, проти – 0, утрималися – 0.

 

 

Голова Громадської ради                                                       В.В. Новіков

 

Секретар Громадської ради                                                   Т.О. Бутрим 

 

 

Наверх ↑