Комунікаційна податкова платформа – сучасний канал спілкування податківців із платниками податків

Версія для друкуВерсія для друку

Комунікаційна податкова платформа – сучасний канал спілкування податківців із платниками податків

 

 

Державна податкова служба України є повністю транспарентною, сучасною та технологічною податковою службою, яка надає якісні та зручні послуги платникам, ефективно адмініструє податки, збори та платежі і виявляє нетерпимість до корупції.  Комунікаційна податкова платформа створена задля оперативного вирішення актуальних питань застосування податкового законодавства, спілкування громадськості та бізнес-асоціацій з податківцями. Звертаємо увагу, що даний вид зворотного зв’язку розповсюджується на платників податків Полтавщини, а також Херсонської області, Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

За період з 1серпня 2022 року по 27 лютого 2023 до регіональної комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Полтавській області всього надійшло 117 звернень, з яких 87 звернень від платників податків Полтавщини та 30 від платників Херсонщини.

Найбільш запитуваною інформацією були питання щодо зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, у тому числі зміни до Постанови КМУ № 1165, надійшло 42 звернення.

В розрізі решти тематик звернень питання стосувалися: спрощеної системи оподаткування – 19, ліцензії на зберігання палива – 11, податкової знижки – 9, сплати податків під час дії воєнного стану – 18, отримання довідок, звітності, припинення діяльності ФОП та проблемних питань застосування податкового законодавства – 20. Одне звернення надійшло від Ради Омбудсмена.

Завдяки роботі комунікаційної податкової платформи проведено робочі  зустрічі з Асоціаціями та громадськими організаціями Полтавщини та Херсонщини (ГО «Конгрес фермерів Полтавщини», ГО «Полтавська обласна асоціація фермерів і приватних землевласників імені героя України, героя Небесної сотні Віктора Чміленка», ГО «Полтавське регіональне відділення Українського Союзу Промисловців і підприємців», у тому числі, в онлайн-форматі, детальніше за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/620640.html .

Для зручності платників розроблена та висвітлена покрокова інструкція щодо спілкування за допомогою комунікаційної податкової платформи, ознайомитись з нею можна за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/media-ark/videogalereya/prezentatsii-ta-inshi-materiali/9213.html .

Долучайтесь до участі у спілкуванні за допомогою регіональної  комунікаційної податкової платформи  poltava.ikc@tax.gov.ua . Чекаємо на Ваші звернення.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

 

Наверх ↑