26 квітня Україна і світ відзначає 38 роковини з дня аварії на Чорнобильській АЕС

Версія для друкуВерсія для друку

26 квітня Україна і світ відзначає 38 роковини з дня аварії на Чорнобильській АЕС

 

Сьогодні, 26 квітня, Лубенщина разом із всією Україною вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Цьогоріч виповнюється 38 років із дня наймасштабнішої техногенної катастрофи сучасності. 

До вшанування  пам’яті загиблих ліквідаторів  долучились перший заступник голови Лубенської  районної державної адміністрації Микола Устименко, міський голова Олександр Грицаєнко, заступник  голови районної ради Оксана Цимбал, члени  громадської організації ветеранів та інвалідів Лубенського району  «Союз Чорнобиль України», ветерани «Всеукраїнського об’єднання ветеранів Чорнобиля», члени ГО ЛМГОІ «Ветерани Чорнобиля», учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, працівники апарату та структурних підрозділів Лубенської районної державної адміністрації, громадськість.
За традицією біля пам’ятного знака «Учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС» та на алеї пам’яті на Зажур горі «Учасникам ліквідації на ЧАЕС, що відійшли у вічність» хвилиною мовчання та покладанням квітів  вшанували пам’ять всіх загиблих ліквідаторів. 
Чорнобиль залишив незагоєну рану на землі України, у всенародній пам’яті та в людських серцях. Ліквідатори першими взяли на себе приборкання радіаційної стихії, ціною свого життя і здоров’я захистили рідну землю та народ. Серед них були й наші земляки.
Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті української нації! 
«Наша глибока шана й непідкупна повага вам, шановні земляки. Всім зичу міцного здоров'я на довгі роки, сили й витримки, сімейного добробуту, достатку й злагоди в родинах, поваги й добра від оточення, мирного та ясного неба, тепла і сонця» - наголосив Микола Устименко.
 

Наверх ↑