Афганістан, моя кривава рана: на Лубенщині вшанували воїнів-інтернаціоналістів

Версія для друкуВерсія для друку

Афганістан, моя кривава рана: на Лубенщині вшанували воїнів-інтернаціоналістів

15 лютого Лубенщина разом з усією Україною відзначала день  вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Біля пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам Лубенщини відбулося традиційне покладання квітів та мітинг з нагоди 32-ї річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

 «У моїй душі болить Афганістан…» Такі скорботні слова викарбувані на граніті пам’ятного знаку, біля якого щороку збираються побратими-афганці, представники влади та громадськості, підростаюче покоління, аби вшанувати тих, кому довелося воювати у чужих країнах, пом’янути тих, хто не повернувся, - а це близько 3-х тисяч українців, котрі загинули в Афганістані. Серед них наші земляки Юрій Тараненко, Анатолій Шульга, Володимир Ластовецький, Олексій Васик. Їхню світлу пам’ять вшанували хвилиною мовчання.

«Афганська війна і досі залишилася кривавою раною у серцях українців», - ці слова наскрізною ниткою прийшли через виступи керівників міста та району, представників громадських організацій: голови Лубенської міської ради Олександра Грицаєнка, керівника апарату Лубенської районної адміністрації Олени Пірової,заступника голови районної ради Олександра Циганенка, голови міськрайонної Спілки ветеранів Афганістану Валерія Биченка, воїна-афганця Василя Каптєлого та інших. 

Присутні на заході воїни-інтернаціоналісти були нагороджені районними та міськими відзнаками. Не порушуючи традиції багатьох років, учасники заходу після його завершення сфотографувалися на згадку. 

Наверх ↑