Чи будуватимуть дамбу на Сулі та як їздити в місто під час ремонту мосту – із засідання громадської ради

Версія для друкуВерсія для друку

Чи будуватимуть дамбу на Сулі та як їздити в місто під час ремонту мосту – із засідання громадської ради   16 травня відбулося засідання громадської ради при райдержадміністрації. Проводив засідання заступник голови громадської ради Фелікс Банков, який почав з приємного: результатів діяльності громадської ради.

Він надав слово Максиму Паляниці, який повідомив про результати районного конкурсу творчих ессе ім. В’ячеслава Чорновола «Україна починається з тебе» та разом з головою райдержадміністрації Тетяною Качаненко вручив дипломи лауреатам. Порадувала також відповідь на лист щодо створення Центру реабілітації учасників АТО від власників . Прийнято рішення про створення центру психосоціальної реабілітації на базі Лубенського госпіталю.

Першим питанням порядку денного став розгляд листа від районної організації «Союз Чорнобиль». Детальніше про це у окремому матеріалі.

Начальник відділу поліції Володимир Кривченко  звітував про роботу по запобіганню злочинності в районі. Особливо він наголосив на необхідності встановлення систем відео нагляду у населених пунктах. Заступник голови  міськрайонної Спілки жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України» Валентина Сьомак внесла пропозицію використати гранти по проектах малих міст, сіл. Висловилися також голова Лубенської районної громадської організації «Курінь вільних козаків Українського Низового козацтва» Сергій Тимошенко та голова районного відділення Всеукраїнської асоціації сільських, селищних рад Микола Романюта. Очільниця району Тетяна Качаненко висловила вдячність Володимирові Кривченку за чітко створену програму, завдяки чому питання буде вирішувати легше. «Голови сільських рад налаштовані ставити відеокамери, і ми їх поставимо, головне - це робити комплексно, за участі фахівців», - сказала Тетяна Качаненко.

Про порядок надання житлових субсидій з 1 травня 2018 року доповідала Наталія Ісаєнко, начальник управління соціального захисту. Отримавши відповіді на запитання, що виникли у них з приводу змін у порядку, інформацію з цього приводу громадські діячі взяли до відома.

До порядку денного було включено два додаткові питання, які викликали неабияке зацікавлення та активно обговорювалися: про інформацію щодо будівництва дамби на р. Сула в Лохвицькому районі та облаштування об’їзду транспорту на час ремонту мосту через Сулу.

З обох питань доповідачем був перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко. Він окреслив ситуацію з запланованим будівництвом дамби та висловив пропозицію для громадських діячів відвідати громадські слухання, щоб висловити нашу думку щодо даного питання. «Головне в даній ситуації – зробити повний аналіз русла річки Сула фахівцями та зробити все для її відновлення: поглибити русло, розчистити завали, дати дорогу воді, а вже потім вирішувати, де і як перегородити. Ми не можемо це вирішити без висновку професіоналів», - сказав Сергій Сіряченко. Валерій Тимошенко запропонував створити комісію зі членів громадської ради для обстеження Сули із залученням спеціалістів.

Обговорювали також капітальний ремонт мосту, зокрема – як будуть люди добиратися з Засулля та навколишніх сіл до міста. На сьогодні з перевізниками обговорюється варіант підвезення людей до пристані та перехід по пішохідному пантонному мосту на інший берег, де їх має чекати інша маршрутка. Планується також  встановлення обмежувальних знаків та  інформаційних панно зі схемами руху транспорту та із застереженням про підвищену аварійну небезпеку на під’їзді до Мгарського перехрестя.  Ще не вирішено проблемне питання - освітлення даного відрізку дороги у темний час доби.

Члени громадської ради отримали також інформацію щодо дороги на Кононівку, яка провалилася внаслідок повені та ремонт якої вже наразі розпочато. Загалом засідання вийшло дуже змістовне, хоч і додало ще більше запитань. Радує, що до громадської думки на Лубенщині прислухаються, вона має вплив на всі аспекти життєдіяльності району. А в іншому головне – об’єднати всі зусилля заради процвітання нашого краю, що і намагається робити наша громадськість.

 

Наверх ↑