До Дня чорнобильської трагедії розпочато виплату разової адресної допомоги за кошти обласного бюджету

Версія для друкуВерсія для друку

До Дня чорнобильської трагедії розпочато виплату разової адресної допомоги за кошти обласного бюджету

 

Майже 38 років тому життя України та її прийдешніх поколінь розділилось на «до» і «після», адже 26 квітня 1986 року сталась найбільша в історії катастрофа в ядерній енергетиці – аварії на Чорнобильській АЕС.

З того дня змінилось багато, але жахливі наслідки, завдане екологічне лихо та людські жертви вже не поправні та не можуть бути забутими.

У грудні 2016 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам'яті про Чорнобильську катастрофу. Щодня в цей день проходять пам'ятні заходи, виставки та інформаційні хвилинки про Чорнобильську трагедію.

Натомість, враховуючи важливість забезпечення соціальної підтримки для уразливих категорій громадян та постраждалого населення, в рамках Комплексної програми соціального захисту населення Полтавської області передбачена виплата разової адресної допомоги за рахунок коштів обласної програми.

Майже 6,9 млн.грн буде спрямовано на допомогу дружинам (чоловікам) померлого громадянина, смерть якого пов'язана з Чорнобильською катастрофою (1735 осіб) та 7 сімʼям, у складі яких є діти з інвалідністю, інвалідність яких повʼязана з наслідками Чорнобильської катастрофи.

Розмір допомоги на кожну особу складає 4 тис. грн.

Виплата коштів буде здійснюватися з 15 квітня на поточний рахунок, відкритий в установі уповноваженого банку або через виплатні обʼєкти АТ "Укрпошта" за місцем проживання.

Завдяки системній роботі органів соціального захисту населення, всі необхідні нарахування проведено на основі наявних баз даних без необхідності додаткового звернення отримувачів.

 

Наверх ↑