Генеральний секретар НАТО зустрівся з польським і британським прем’єр- міністрами, привітав нову підтримку для України

Версія для друкуВерсія для друку

Генеральний секретар НАТО зустрівся з польським і британським прем’єр- міністрами, привітав нову підтримку для України

 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у вівторок, 23 квітня 2024 року, відвідав Польщу для зустрічі з польським Прем’єр- міністром Дональдом Туском і британським Прем’єр-міністром Ріши Сунаком.

Під час візиту на базу Варшавської бронетанкової бригади Генеральний секретар привітав оголошення Прем’єр-міністра Сунака про новий великий Пакет військової підтримки для України, який передбачає більше боєприпасів, ППО і високоточних далекобійних засобів. Пан Столтенберг сказав, що НАТО зараз працює над тим, як поставити підтримку України на більш міцну і передбачувану основу, включно з багаторічним фінансовим зобов’язанням, і зазначив, що обіцянка Сполученого Королівства «спрямовує нас у правильному напрямку». Генеральний секретар також вітав те, що Сполучене Королівство буде витрачати на оборону 2,5% ВВП до 2030 року, сказавши, що «знову Сполучене Королівство веде за собою подаючи приклад». На базі Генеральний секретар привітав військовослужбовців зі складу Королівських гвардійських драгунів, кавалерійського полку Британської армії, який має більше як 300-літню історію, спеціалізуючись на розвідці.

Під час зустрічі з Прем’єр-міністром Туском Генеральний секретар високо оцінив Польщу за продовження інвестування в оборону, на рівні 4% ВВП, що є найвищим показником в НАТО, і придбання нею ключових сил і засобів, зокрема, літаків F-35. Пан Столтенберг сказав, що десять тисяч військовослужбовців Альянсу, які перебувають в Польщі, надсилають однозначний сигнал про те, що НАТО захищатиме і оборонятиме усіх членів Альянсу. Генеральний секретар також відзначив роль Польщі в забезпеченні підтримки України і наданні притулку  мільйону біженців.

Наверх ↑