Іван Біліцький презентував проєкт Полтавщини на форумі «Реформування пасажирських автобусних перевезень в Україні»

Версія для друкуВерсія для друку

Іван Біліцький презентував проєкт Полтавщини на форумі «Реформування пасажирських автобусних перевезень в Україні»

 

Начальник Управління цифрової трансформації Полтавської ОВА Іван Біліцький презентував проєкт цифровізації процесу відшкодування вартості проїзду пільговим категоріям в області на форумі «Реформування сфери пасажирських автобусних перевезень в Україні».

Іван Біліцький підкреслив, що цифрова трансформація відшкодування проїзду має наступні переваги:

- впровадження електронної прозорості в звітах;

- узагальнення даних про пільгові категорії населення;

- спрощення процедури компенсації для державних органів;

- оптимізація процесу загалом та надання громадянам можливості отримувати компенсацію без необхідності відвідувати управління соціального захисту.

«Розуміння та впровадження цифрових ініціатив стає ключовим фактором розвитку країни, а пілотний проєкт відшкодування вартості проїзду в Полтавській області має показати ефективність та зручність процесу», – наголосив Іван Біліцький.

Також на форумі у відкритому форматі учасники пасажирського автобусного ринку разом із представниками державних органів обговорили проблеми ринку та баченням їх вирішення, поділились інфраструктурними нововведеннями та проєктами для покращення роботи перевізників, представили цілі на 2024 рік.

Крім того, було анонсовано етапи масштабної реконструкції одного із найбільших автовокзалів столиці – автостанції Київ (Яма).

«Радію, що у всіх сторін є зацікавленість у обговоренні тих чи інших питань автобусного ринку. Це говорить про те, що сторони –  влада та учасники ринку –  чують одне одного. Це дуже важливо в контексті роботи сьогодення та реформування галузі», – підсумувала директорка МАПА Альона Векліч.

Захід організувала громадська спілка «Міжнаціональна асоціація перевізників та автостанцій». У ньому взяли участь: заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко, заступник Міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько, а також представники місцевих органів влади, перевізників, автостанцій та інші зацікавлені сторони.

 

ПОВА

Наверх ↑